ZA LEČENJE MATIČNIM ĆELIJAMA POTREBNO JOŠ NOVCA

Crna Gora Humanitarne akcije i NVO Srbija Svet

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Sava Savića (1994).

Sredinom 2018. godine, Savo je zadobio prelome vratnog pršljena nakon čega je ostao paralizovan. Posle dve teške operacije, stanje se pogoršalo. Potrebna je još jedna operacija u kojoj bi mu se oslobodila kičmena moždina, a na koju čeka još od januara meseca. Za novu operaciju i tretman matičnim ćelijama na Tajlandu potrebno je skoro 12 miliona dinara. Do sada je prikupljeno oko 8.500.000.

U međuvremenu, zdravstveno stanje ovog mladića se pogoršava, spazam mišića mu se pogoršao i svakodnevno trpi velike bolove. Zbog povrede kičmene moždine, Sava je zadesio i niz drugih komplikacija, kao i omekšanje kičmene moždine koje može biti opasno po život.

Savo je 24 časa vezan za krevet, jer ga sama jačina grčenja mišića lako može oboriti na pod. Dekubiti su samo još jedan od problema koji ga prate od nesreće zbog nemogućnosti da se kreće, koji ne samo da mu stvaraju velike bolove, već mogu da budu i veoma opasni po život. Potrebna mu je pomoć oko najjednostavnijih zadataka kao sto su držanje kašike, podizanje u sedeći položaj…

Pre nesreće, Savo je bio momak koji se bavio sportom, osoba koja je stalno bila u pokretu, jednom rečju hiperaktivan. 

Sugestijom medicinskih stručnjaka, ukazana mu je mogućnost za vrhunsku terapiju na Tajlandu za njegov oporavak, a koja uključuje operaciju i druge najsavremenije metode lečenja za ovakve povrede. Ugradnjom električnog stimulatora i ubrizgavanjem matičnih ćelija, Savu bi se stimulisali nervi koji kontrolišu mišiće u donjim ekstremitetima, povratio bi funkciju sfinktera i bešike, kao i mogućnost da ponovo stane na noge. Takođe su mu neophodna sredstva za dalju rehabilitaciju u koju je uključena robotika kako bi naučio ponovo da pravi pokrete i da hoda, fizikalne terapije, ortopedska pomagala, elektro mišićni stimulator, kao i za neurološko ortopedsku rehabilitaciju. Pomozimo ovom mladiću.

Uplatom na dinarski račun:

160-0000000547460-03

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-0054000029273-63

IBAN:

RS35160005400002927363

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *