ZA DUŠANOV NOVI KORAK

Humanitarne akcije i NVO Srbija

Dušanu Jovanoviću (1994.) potrebna je pomoć za lečenje matičnim ćelijamai i rehabilitacija uz pomoć neurorobotike da bi ponovo mogao da se kreće.

Dušan je rođen 13.11.1994. godine u Novom Pazaru. Živeo je uobičajenim životom, završio školu, zaposlio se. Sve je bilo u redu do avgusta 2019. godine kada je primetio da mu trne leva noga, da mu je stopalo palo i da se otežano kreće.

Hitno je prebačen u Opštu bolnicu Novi Pazar na odeljenje neurologije. Zatim je transportovan u Klinički centar u Beogradu. Detaljnom dijagnostikom mu je otkrivena AVM arteriovenska malformacija u donjem delu kičme.

Dušan je izgubio mogućnost hoda. Usledila je operacija zatim i rehabilitacije.

Mesece je proveo na banjskom lečenju nakon čega je stekao mogunost hoda na pilotu (hodalica na razboju).

Pomaka ima ali nedovoljno. Nakon konsultacija sa lekarom Dušanu je predložena rehabilitacija uz pomoć neurorobotike i transplantacije matičnim ćelijama kako bi se oporavio i osposobio za samostalan život.

Troškovi rehabilitacije i transplantacije premašuju finansijske mogućnosti Dušanove porodice, stoga se ovim putem obraćaju humanim ljudima za pomoć. Sredstva su mu potrebna i za  banjsko lečenje kao i za putne troškove i smeštaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *