VLATKO STEFANOVSKI U GRADU TEATRU BUDVI

Crna Gora Muzika Srbija Svet Turizam

Koncertom Vlatko Stefanovski trija sinoć je, na sceni između crkava, nastavljen muzički program 35. festivala Grad teatar u Budvi.

Vlatko Stefanovski je jedan od najznačajnijih virtuoza na gitari ovih prostora i svjetski je poznat po svojim uzvišenim interpretacijama na gitarama zbog kombinacije etno jazz-a, rock-a, i blues muzike. Osnivač je kultne grupe ‘Leb i sol’, a komponovao je muziku za pozorište i film. Svirao je i snimao sa velikim brojem vrhunskih umjetnika. Posljednji put je na, sceni između crkava, nastupao zajedno sa gitaristom Miroslavom Tadićem u okviru 29. festivala Grad teatar 2015. godine.


Trio, koji osim Vlatka čine njegov sin, Jan Stefanovski za bubnjevima i Ivan Kukić na bas gitari, započeo je ljetnju turneju 1. jula, a Stefanovski ističe da je od svih koncerata do sada, upravo koncert u Budvi bio najbolji.

Vlatko Stefanovski je u čast i u znak sjećanja na dragog prijatelja, nedavno preminulog bubnjara, čuvenog crnogorskog muzičarau Dragoljuba Đuričića, za kraj koncerta izveo numeru “Uči me majko, karaj me, u čijem je stvaranju učestvovao i Đuričić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *