KLIKERAJ U BUDVANSKOM GRADSKOM PARKU

Crna Gora Svet

Javnosti nepoznat sugrađanin, koji je mnoge oduševio postavljanjem ljuljaški na nekoliko lokacija u gradu, sada je došao na ideju da u gradskom parku u blizini Starog grada napravi drvenu policu za klikere i tablu na kojoj su objašnjena pravila ove davno zaboravljene dječije igre.

 Budvanin, koji ne otkriva identitet, je kao i do sada, o svom trošku omogućio mališanima da nauče igru sa klikerima, a starijima da evociraju uspomene na djetinjstvo.

Za lokaciju je izabrao najljepši park, Arboretum u blizini Starog grada, koji je dostupan svima i izuzetno pogodan za igru klikerima.

 Oni koji znaju ko je osmislio klikeraj, kažu da je reč o mladom čoveku koji voli svoj grad, ali želi da on bude ljepše, uređenije i kulturnije mjesto za život. O njemu kažu da je ispunjen čovjek i da ovo što radi nema veze sa njegovim poslom da bi sebi pravio reklamu, a nije ni političar. Jedinu “zaradu” koju vidi iz ovoga je dječiji osmijeh. Život je jako kratak i čine ga male stvari, a sve što radi su sitnice i u uređenom društvu ne bi morao to da čini”, kažu Budvani.

Ovaj primer trebalo bi da slede i u drugim gradovima. Investicija nije velika, a deci bi moglo da bude zanimljivo igranje klikera u parku. Bili bi na čistom vazduhu, družili bi se i zabavljali, a u igri bi mogla da učestvuju i deca sa invaliditetom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *