PAMETNE STEPENICE DONACIJA ŠKOLI NA KOSOVU

Srbija Svet

Nova školska godina za učenike Osnovne škole „Sveti Sava“ u Plemetini, u opštini Obilić na Kosovu, započela je kreativnim iznenađenjem.
Povratak u školske klupe na početku školske godine tradicionalno je obeležila dečija graja, đake čekaju novi izazovi i „pametne stepenice“ koje je donirala Roma Company. Uz nesebičnu podršku nastavnog osoblja i učenika Osnovne škole „Sveti Sava“ i donaciju Roma Company, za kratko vreme postavljene su edukativne stepenice, okrečena je školska biblioteka a školsko dvorište pretvoreno u pravi mali poligon za igru i razonodu.


„Zahvaljujemo se Roma Company na srdačnosti i svom materijalu koji su donirali našoj školi. Uz pomoć vrednih ruku naših zaposlenih na čelu sa profesorkom likovnog Andrijanom Simeon Tošić škola je na početku godine zasijala novim sjajem. Pametne stepenice poslužiće za brže učenje ali i kao podsetnik na gramatička pravila. Ključna faza ovog projetka na najveće oduševljenje učenika jeste donacija Betakol boja za peton koje su poslužile za oslikavanje edukativnog poligona u dvorištu škole,“ izjavila je Sunčica Žarković, direktorka OŠ „Sveti Sava“ u Plemetini.
Stepenice, kojima đaci svakodnevno prolaze, pokazale su se kao idealno rešenje za postavljanje ispisa sa pravilnim i nepravilnim izrazima, poslovicama, narodnim mudrostima, ali i veoma korisnim primerima iz matematike, fizike i hemije. Aristotel je rekao „Svaki čovek po prirodi teži znanju“, a Roma Company svojim „Pametnim stepenicama“ nastoji da pruži deci znanje na kreativan i jedinstven način.

Pored edukativnih stepenica, Roma Company donirala je kompletan materijal za oslikavanje dvorišta, kao i tapete koje krase novi prostor školske biblioteke. Mural mape sveta i dekorativna bordura sa životinjama postavljena je na sveže okrečen zid biblioteke. Pored estetske funkcije ulepšavanja radnog ambijenta, mural ima za cilj da učenici proširuju znanje iz geografije biologije i engleskog jezika.

„Roma Company tradicionalno donira pametne stepenice školama u cilju zanimljivijeg, lakšeg i bržeg učenja pravila iz različitih predmeta. Donacija Osnovnoj školi „Sveti Sava“ na Kosovu predstavlja za nas izlazak iz okvira i ulaganje u škole koje nisu samo deo naše lokalne zajednice. Jedno od osnovnih opredeljenja našeg poslovanja, pored ulaganja u lokalnu zajednicu jeste da budemo tamo gde smo potrebni. Znanje i budućnost najmlađih su naši najveći prioriteti. Đaci su oduševljeni novitetima i ponosni jer su zajedničkim snagama sa Roma Company dali skromni doprinos školstvu u Srbiji“, izjavila je Jelena Anđelković, direktorka marketinga u Roma Company.

Tradicionalna akcija postavljanja pametnih stepenica, koju organizuje Roma Company da bi se na kreativan način đacima olakšalo učenje i brže pamćenje gradiva, realizovana je tokom prethodne tri godine u više od deset osnovnih škola širom Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *