DEVOJKA SA MS-om ODSEČENA OD SVETA

Srbija

PROKUPLJE – Od nedavnih poplava koje su nanele ogomne štete prokupačkom kraju Verica Ristić (37) iz prokupačkog sela Bresničić, kao i meštani ostalih četrnaest kuća u ovom selu potpuno su odsečeni do sveta, beleži portal Otvoreno. Njima je vodena bujica potpuno odnela privremeni put koji su koristili kako bi došli do civilizacije. Najveći problem je što Verica koja boluje od ove neizlečive bosleti već dvadeset godina koristi i kateter koji nedeljno mora da se menja, a zdravstveni radnici teško da mogu da priđu njenoj kući.

-Više ne znam kome da se obratim. Moja majka je milion puta zvala, molila, kumila, ali ništa. Lokalna samouprava je potpuno gluva za naše apele. Još sada ova poplava. Voda je potpuno prokopala put i ne može se prići ovom našem delu sela- kazala je Verica.

Ona dodaje da se u lokalnoj smaoupravi u Prokuplju pozivaju na alternativni put koji postoji preko njiva, ali je on samo delimično prohodan.

-Do pola se može proći, onda nadalje ni makac. Ja sam u kolicima i ne postoji mogućnost da se kolica kreću tim delom, a poslednji put kada je dolazila ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Prokuplje da mi promeni kateter kažu jedva su prošli. Pitanje je da li će sledeći put uopšte da dođu- strahuje naša sagovornica.

Ona živi sa majkom u zaseoku koji je udaljen od samog sela. U toj kući je više od pola godine, jer joj zbog bolesti odgovara klima. Već desetak godina moli sve nadležne da sagrade most kako bi pomogli en samo njoj, već i ostalim meštanima da mogu da dođu do civilizacije, ali je do sada uvek naizlazila na zatvorena vrata. Drugu polovinu godine Verica provodi u Kragujevcu.

-I na kraju oni umesto nama da naprave most, postavili su ga na drugom mestu, za samo dve kuće, a ovde je petnaestak kuća. I ja sam živo biće, ali pravo da vam kažem, psihički više ne mogu da se borim sa njima i da ih molim- dodaje Verica.

U lokalnoj smaoupravi u Prokuplju nam je rečeno da znaju za problem, ali da ne postoji mogućnost da se sada izgradi most, jer je to velika investicija i da mora da se sačeka rebalans gradskog budžeta. Trenutno pripadnici Vojske Srbije saniraju lokalne puteve i kada završe potez koji rade, doći će i sanirati i ovaj. To je privremeno rešenje, dok se ne dođe do trajnog -ka\u u gradskoj upravi Prokuplje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *