Uspesi mlade karatistkinje iz Donjeg Katuna

Sport

Anđela Milojević iz Donjeg Katuna kod Varvarina ima samo 12 godina, a njenu dečiju sobu već krasi 90 medalja, 120 diploma, 7 pehara… Anđela je članica Šotokan karate kluba u Ćićevcu.

Karate je počela da trenira sasvim slučajno. Videla je fotografiju devojčice koja trenira karate, i poželela da se bavi ovim sportom iako u tom momentu o ovoj borilačkoj veštini nije znala gotovo ništa.

Danas je ponosna vlasnica „crnog pojasa” i jedna od najtalentovanijih sportistkinja svog kraja. Na takmičenjima se često bori protiv nekoliko godina starijih karatistikinja i uprkos tome odnosi pobede.

Bila je i najmlađa među učesnicima Evropskog prvenstva u Českoj, gde je osvojila peto mesto. Medalje je donela i sa takmičenja Srpske karate federacije, održanog u novembru prošle godine, gde se takođe borila protiv starijih učesnica.

Trenira nekoliko puta nedeljno, sa trenerom Lazarom Radisavljevićem i kaže nije joj teško da uskladi treninge i školske obaveze u Osnovnoj školi „Jovan Kursula”. San joj je da upiše Vojnu akademiju, a jedva čeka da završi osmi razred, jer namerava da konkuriše za Vojnu gimnaziju.

Izvor Pressek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *