ZA DOMAĆINA -11 MEDALJA

Kragujevac Sport Srbija

Grad Kragujevac je protekoog vikenda peti, jubilarni put bio domaćin 16. Nacionalnih Igara Specijalne Olimpijade Srbije na kojima je učestvovalo više d 250 sportista i trenera iz 13 sportskih klubova.

16. Nacionalne igre otvorio je Predrag Stevović član Gradskog veća za sport. KSK ,,Pčelice” je na domaćem terenu osvojio 11 medalja i to 4 zlatne, 3 srebrne i 4 bronzane. Prvu medalju i to zlatnu osvojile su fudbalerke, u ujedinjenom timu bile su cetiri sportiskinje iz ,,Pcelica”a drugu polovinu tima činile su devojčice iz FK ,,Radnički”. One su sve sve utakmice završile pobedom i tako nadmoćno osvojile 1. mesto.

U istom danu radost su nam doneli i kragujevački odbojkaši koji su osvojili drugo mesto i srebrnu medalju. U boćanju, kragujevački tim u sastavu Marko Malbašić i Bojan Raković sportisti sa partnerima Marijanom Spasić i Tamarom Bastajin osvojio je drugo mesto

. U stonom tenisu Goran Raković nas je i ovaj put obradovao zlatnom medaljom i tako dokazao da je najbolji u Srbiji. Dušan Lekić je osvojio bronzu, Andjela Jaćimović srebro a Nevena Radivojević bronzu.

U atletici, skoku u dalj najbolja je bila Marija Maksović i osvojila prvo mesto, dok je od naših dečaka Danijel Osmani osvojio zlatnu medalju u bacanju kugle. Lazar Osmani je bio treći u skoku u dalj i Andrea Stevovic je osvojila bronzu u bacanju kugle.

Trner kragujevačkog kluba ,,Pčelice” kaže da su i ovaj put dokazali da se redovnim treninzima i odličnim uslovima koje imaju u Sportskom centru “Iskra” i u partnerstvu sa Sportskim društvom “Radnički” postižu odlični rezultati.

Nebojša Jevremović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *