YANFENG NOVI POGON DO OKTOBRA

Kragujevac Srbija

Yanfeng priprema novu halu za proizvodnju bezbednosnih sistema za automobile

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić u pratnji pomoćnika za kapitalne projekte i saradnju sa Vladom RS Aleksandrom Miloševićem, obišao je kompaniju Yanfeng u Kragujevcu, koja priprema novu halu namenjenu za proizvodnju bezbednosnih sistema za automobile, pre svega vazdušnih jastuka.

Cela investicija koju Yanfeng u saradnji sa CTP-om sprovodi ovde je veoma značajna, pre svega jer zapošljava naše ljude, ali i zbog toga što se grad Kragujevac prepoznaje kao dobar domaćin jakim kompanijama i ozbiljan centar industrije, ističe gradonačelnik Dašić. Janfeng je kompanija koja se jako brzo razvija na svetskom nivou, a u Kragujevcu se upravo oprema drugi deo hale u kojoj će početi da se rade bezbednosni sistemi, koji su deo njihovog proivodnog portfolia. Prvog dana od kada je kompanija Janfeng došla u Kragujevac ona se širi i razvija, a novu halu CTP je izgradio u rekordnom roku. Mi očekujemo, kazao je gradonačenik Dašić, da Yanfeng i dalje deo svog posla donosi ovde i širi ukupnu ponudu aumobilske industrije u Kragujevcu.

Kineska kompanija Yanfeng sa proizvodnim pogonima na preko 240 lokacija, najveći je proizvođač enterijera za automobile u svetu. Prvu fabriku u Evropi otvorili su u Kragujevcu novembra 2019. godine i do sada su uložili oko 40 miliona evra. Plan je da se do 2025. godine zaposli dodatnih 1000 ljudi. Veoma smo srećni što smo u Srbiji i što imamo svoju fabriku u Kragujevcuu kojoj proširujemo svoju delatnost sa novim projektom proizvodnje bezbednosnih sistema, rekao je Majkl Hejg, potpredsednik komapnije Yanfeng za Evropu i Severnu Ameriku. Ovi bezbednosni sistemi predstavljaju visoko tehnološki proizvod i prvi put se proizvode u Srbiji. Njihovu proizvodnju vidimo kao prvu od mnogih mogućnostiza razvoj, ne samo zbog dodatnog zapošljavanja, već i zbog tehnološkog razvoja koji će doći sa njim. Srpski nacrt, rekao je Hejg, smatramo jakom osnovom za budućnost.


Uz zahvalnost gradonačelniku, lokalnoj samoupravi i CTP-u kao partneru na podršci koja je doprinela da sve što su do sada radili bude uspešno, Hejg je govoreći o budućem razvoju rekao da se razvojne mogućnosti odnose namnoge proizvode u ovoj oblasti- sedišta, enterijere,bezbednost, elektroniku koja postaje sve važnija ali i modernu kontrolu. Sve ovo sastavni je deo Yanfeng strategije u procesu budućeg razvoja posla sa našim strateškim klijentima, poručio je potpredsednik kompanije Yanfeng. Novi proizvodni pogon koji se prostire na oko 5000 kvadrata biće opremljen do oktobra ove godine, a kako je najvaljeno proizvodnja će početi uprvom kvartalu 2022. godine. U naredne dve godine Janfeng će u fabriku u Kragujevcu investirati 18 miliona evra, a vazdušni jastuci koji se ovde budu proizvodili biće ugrađivani pored ostalog u Volkswagen i BMW automobile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *