VELIKI ŠKOLSKI ČAS BEZ PUBLIKE

Kragujevac Srbija

Veliki školski čas u kragujevačkim Šumaricama biće održan bez prisustva publike zbog aktuelne epidemiološke situacije. Odluku o tome doneo je Gradski štab za vanredne situacije Kragujevca.

Iz Spomen parka “Kragujevački oktobar” apeluju na građane da u sredu, 21.oktobra od 10 do 12 sati ne dolaze u Šumarice na jutarnji moleban u hram – kapelu Kragujevačkih novomučenika i da ne prisustvuju polaganju venaca kod spomenika streljanim đacima i profesorima i Velikom školskom času. Čitav program moći će uživo da se prati na programima RTS-a i Radio televizije Kragujevac.

Na ovogodišnjem Velikom školskom času biće izvedena drama „Izrešetane duše“makedonskog pisca Venka Andonovskog čiji je deda po majci, Branko Popović streljan u Šumaricama 21.oktobra 1941.godine. U režiji Jane Maričić nastupiće dramski umetnici Katarina Mitrović, Petar Lukić, Avram Cvetković, Nikola Milojević, Mina Stojković, Nenad Vulević, Čedomir Štajn, Milan Tomić, Nemanja Djelić.

Kraj spomenika streljanim đacima, kraj koga se svake godine održava Veliki školski čas, ovog 21.oktobra moći će da se okupe samo učesnici programa, tehničko osoblje i mali broj zvanica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *