VATERPOLISTI “RADNIČKOG” PRVACI DRŽAVE

Kragujevac Sport Srbija

Prijem za šampione Srbije u vaterpolu.

Pobedom nad Novim Beogradom, sinoć pred kragujevačkom publikom vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca postali su državni prvaci i time postigli istorijski uspeh kluba.

Gradonačelnik kragujevca, Nikola Dašić je za šampione Srbije, igrače, stručni tim i upravu kluba organizovao danas svečani prijem u zgradi gradske uprave.

Ovom gradu učinili ste veliko dobro, oraspoložili ste, nasmejali, obradovali i ispunili srca mnoih Kragujevčana, rekao je gradonačelnik, zahvalivši im se na borbenosti koja ih je dovela do osvajanja šampionskog pehara. Ovo je jedna sportska godina za Kragujevac, vrlo specifična i uspešna u kojoj vaterpolisti sa ostalim klubovima nose krunu razvoja sporta u gradu. Posle maestralnog osvajanja Jadranske lige drago mi je da su ovi mladi i borbeni momci sa velikim srcem uspeli da ponesu i šampionski pehar Srbije, rekao je Dašić i poželeo im uspeh u ostvarenju još većih ambicija, a to je osvajanje Lige Šampiona.

Dve titule u jednoj sezoni bilo je teško postići i one su rezultat dugogodišnjeg rada i velikog odricanja svih u klubu, rekao je Jugoslav Vasović, direktor vaterplo kluba “Radnički”. Izuzetno sam ponosan što smo u prilično teškim vremenima uspeli da ulepšamo dan nekome, a još nam je značajniji jer smo videli da ovaj uspeh Kragujevčanima puno znači. Naš ultimativni cilj od početka je osvajanje lige šampiona i to je borba koja nas čeka i kojoj težimo sa ambicijom da ponavljamo uspehe, rekao je Vasović. On se zahvalio gradu Kragujevcu na saradnjji i podršci, bez kojih osvajanje titula ne bi bilo moguće. Kragujevac je zasluđio da ima ovakav klub i ovakvo Sportsko društvo, rekao je Vasović.

Osvajanje titule državnog prvaka Vaterpolo klubu “Radnički” čestitao je i član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović naglasivši da kao sportisti svojom posebnošću, borbenošću i istrajnošću, svoj klub predstavljaju na najbolji mogući način.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *