USPEH STONOTENISERA “PČELICA” NA SPECIJALNOJ OLIMPIJADI SRBIJE

Kragujevac Sport Srbija

Na državnom prvenstvu Specijalne Olimpijade Srbije u stonom tenisu, održanom prošlog vikenda u Beogradu, nastupilo je 11 klubova iz Srbije čiji su takmičari osobe sa smetnjama u mentalnom razvoju.

U konkurenciji od više od 40 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji singlova, kragujevaški sportski klub ,,Pčelice” predstavljala su četiri takmičara, dve devojčice i dva dečaka. Ženski deo tima je ovaj put bio uspešniji na prvenstvu . Anđela Jaćimović je bez izgubljenog seta osvojila zlatnu medalju, a druga predstavnica “Pčelica”, Nevena Radivojević dobitnca je bronzane medalje.

Mnogo neizvesnije je bilo u muškim singlovima. Najbolji teniser “Pčelica”, Goran Raković pretrpeo je poraz na samom početku, ali je nakon toga ostvario sve pobede. Zbog slabije poen razlike izgubio je prošlogodišnju titulu i osvojio bronzanu medalju. Šansa da se ponovo vrati na tron ukazaće mu se ponovo u Kragujevcu, na nacionalnim igrama na kojima će od 9. do 12. juna nastupiti 300 sportista iz cele Srbije. Dušan Lekić, četvrti predstavnik “Pčelica” uz malo sportske sreće osvojio je 2.mesto i srebro.

Pripreme za ovo državno prvenstvo ženski deo tima je imao u Sportskom centru “Iskra” dok se muški deo ekipe pripremao u hali “Jezero”. Glavni trener ekipe na državnom prvenstvu u Beogradu bio je Nebojša Jevremović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *