TAKMIČENJE U RIBOLOVU ZA PARAPLEGIČARE I KVADRIPLEGIČARE

Kragujevac Srbija

Na jezeru Bubanj održano je šesto takmičenje u sportskom ribolovu – pecanje na plovak za paraplegičare i kvadriplegičare. Ova tradicionalna sportska manifestacija okupila je u Kragujevcu članove brojnih udruženja iz cele Srbije.

Prva takmičenja u sportskom ribolovu za osobe sa invaliditetom organizovana su u Barandi pre deset i više godina, a mi smo se u okviru Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije priključili pre šest godina, istakao je Milutin Dimitrijević predsednik udruženja „Kraguj“. Na takmičenju su učestvovali i gosti iz Šapca, Beograda, Opova, Titela, Kraljeva, Paraćina, Užica… Pored sportskog ribolova tokom godine imamo dosta aktivnosti. Organizujemo tradicionalnu ligu u šahu, strljaštvu, stonom tenisu, takmičenje u boćanju, auto reli na poligonu spretnosti…

Učesnike takmičenja u ime grada domaćina pozdravila je Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Ovo je šesta manifistacija u sportskom ribolovu koju organizuje Udruženje „Kraguj“. Pecanje je za paraplegičare i kvadriplegičare jako važna sportska aktivnost na otvorenom. Pored toga što će se oprobati u sportskom ribolovu i provesti dan u prirodi, to je prilika za druženje i razgovor, rekla je Gordana Damnjanović. Sve to članovima udruženja puno znači u smislu socijalne inkluzije i sportskog duha, pa je zbog toga ove godine grad Kragujevac podržao projektne aktivnosti udruženja sa blizu 130 000 dinara.

U znak zahvalnosti lokalnoj samoupravi za saradnju i podršku programima udruženja „Kraguj“ predsednik Milutin Dimitrijević uručio je pehar Gordani Damnjanović.

Cilj takmičenja, koje je organizovalo Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara „Kraguj“ je pre svega druženje i izlazak u prirodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *