SVETSKI USPEH DIZAJNERKE ANDRIJANE VASILJEVIĆ

Kragujevac Svet Umetnost

Plakat naše mlade Kragujevčanke, dizajnerke Andrijane Vasiljević jedan je od 100 najboljih na konkursu za biofiliju, od pristiglih 3.500 radova iz 167 zemalja sveta. Konkursna komisija, oduševljena domišljatošću i originalnošću njenog rada obavestila je Andrijanu da će njen rad biti predstavljen na izložbama takmičenja za biofiliju u Atlanti, Los Anđelesu i Barseloni.

Na mladu kragujevčanku, dizajenerku Andrijanu možemo da budemo ponosni zbog izuzetnog uspeha koji je postigla i svoju zemlju i grad predstavila u najboljem svetlu.

Aleksandra Vasiljević svoje znanje i kreativnost prenosi studentima kragujevačkog FILUM-a, a kao vrsni dizajener dokazala se na projektima sa Goranom Bregovićem, Severinom i drugim muzičarima. Za nju su već čuli u dizajnerskim krugovima u Briselu i širom Evrope i tek je čeka svetska slava.

Andrijanin originalni plakat za Biofiliju obići će čitav svet. Biofilija je, inače, ljubav prema svemu što je živo, što raste i što se razvija. Ljudi imaju genetski urođenu ljubav prema biljkama i životinjama i ta urođena veza sa prirodom pomaže našem fizičkom i mentalnom blagostanju. Parkovi, bašte, cveće, prirodno okruženje ima pozitivan uticaj na ljudsku psihu. Biofilija je dizajn koji imitira prirodu, pronalazi našu unutrašnju vezu sa prirodom i način na koji taj odnos možemo da koristimo da ljude učinimo srećnijima a planetu zdravijom. Boje i prijatno okruženje u kancelarijama i radnom prostoru imaju veliki uticaj na produktivnost, koncentraciju i motivaciju zaposlenih i zbog toga je i potrebno veliku pažnju posvetiti biofilijskom dizajnu.

Dvanaest članova žirija, stručnjaka i dizajnera odluku o konačnom pobedniku doneće sredinom oktobra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *