STUDENTSKA STRUČNA PRAKSA U JAVNOJ UPRAVI

Kragujevac Srbija

Kragujevac je jedan od 18 gradova koji na Prvom sajamu studentske stručne prakse u javnoj upravi 2021/2022,  nude stručnu praksu za 400 studenata pet državnih univerziteta u Srbiji.

Drugi dan Sajma studentske stručne prakse u javnoj upravi počeo je tribinom Forum pravnih fakulteta na kojoj su predstavnici organa državne uprave i lokalnih samouprava, kao i pravnih fakulteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru govorili o značaju stručne prakse za studente, kao i za javnu upravu. Povod da drugi dan Sajma, koji su svi zainteresovani mogli da prate na posebno dizajniranoj digitalnoj platformi, u virtuelnom prostoru Palate Srbije u Beogradu, počne baš Forumom pravnih fakulteta bio je taj što će najviše mesta za stručnu praksu dobiti upravo studenti tih profila.

Kragujevac je predstavljao Stefan Jovanović pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, koji je tom prilikom istakao da je grad Kragujevac obezbedio 43 stručne prakse u gradskim upravama. Studenti će imati priliku da se kroz 80 časova aktivne prakse upoznaju sa radom javne uprave. Jovanović je pozvao sve studente da se prijave na stručnu prkasu. Adekvatna stručna i profesionalna znanja koja steknu omogućiće im da sutra adekvatno odgovore na radne zadatke kod budućih poslodavaca. Želimo im da svoje teorijsko obrazovanje koje stiču na fakultetima upotpune i praktičnim znanjima. Naša je obaveza da brinemo o mladim ljudima i činimo sve što je u našoj moći kako bi njihovo obrazovanje bilo onakvo kakvo ga zaslužuju, poručio je Jovanović.

Tokom predstavljanja grada Kragujevca i mogućnosti za stručnu praksu, prikazan je i kratak video o gradskoj upravi.

Sve informacije, kao i prezentacije svih organa javne uprave, zainteresovanim studentima biće dostupne u naredna dva meseca na sajtu www.strucnapraksa.mduls.gov.rs

Inače, prvi Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi, u okviru procesa reforme javne uprave, organizovalo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uz podršku Evropske unije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *