STUDENTI PRIPREMALI MALE MATURANTE ZA PRIJEMNI

Kragujevac Srbija

Tokom čitave školske godinne profesorii studenti Prirodno-matematičkog i Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, pripremali su učenike osmog razreda za polaganje male mature. Ovo je treća godina u kojoj studenti dva fakulteta izdvajaju vreme i volonterski pomažu mladim ljudima u pripremama za polaganje male mature i nastavak školovanja. Grad Kragujevac neizmerno im zahvalan na velikom uloženom trudu i danas je za njih pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, Stefan Jovanović organizovao prijem i uručio im zahvalnice.

Njihov doprinos je veliki ne samo zbog toga što su pomogli našim mladim sugrađanima u veoma značajnom i stresnom periodu života, već su doprinelii uštedi budžeta njihovih roditelja. Zbog toga se nadam da ćemo ovim intenzitetom nastaviti saradnju narednih godina i činiti dobra dela kao što je i ovo, poručio je Jovanović. Učenike završnog razreda kragujevačkih osnovnih škola pripremalo je 18 studenata iz pet nastavnih predmeta: srpskog jezika, matematike, fizike, hemije i biologije. Studentima i profesorima Prirodno matematičkog fakulteta, zadovoljstvo je što već treću godinu učestvuje u ovom programu i što je od strane grada Kragujevca PMF prepoznat kao renomirana ustanova koja može da pruži svoj doprinos, rekao je prodekan za nauku, redovni profesor na PMF-u, dr Milan Kovačević, zahvalivši se koleginicama i kolegama što su učestvovali u ovom projektu. Nadam se da će im to puno značiti u razvoju karijere, a prava vrednost njihovog angažovanjaje uspešno položena mala matura učenika kojima su pomagali, krekao je dr Kovačević

Studenti su pokazali izrazitu samostalnost u radu ali i spretnost i snalažljivost, imajući u vidu da se nastava ove godine odvijala u izmenjenim okolnostima preko onlajn platformi, rekla je Aleksandra Matić, asistent na Filološko umetničkom fakultetu. U pripremama su učestvovali studenti svih nivoa studija, osnovnih, master i doktorskih a interesovanje za učešće u pripremnom programu iz godine u godinu ne jenjava, dodala je Matić.
Inače, prema informacijama koje su dobili studenti i profesori od učenika i roditelja svi koji su prošli pripremni program, a bilo ih je oko stotinu, ostvarili su dobre rezultate na polaganju male mature.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *