STANOVI ZA PRIPADNIKE SNAGA BEZBEDNOSTI

Kragujevac Srbija

Pripadnicima službi bezbednosti u Kragujevcu uručeni ključevi

U Kragujevcu su danas uručeni ključevi stanova pripadnicima snaga bezbednosti izgrađenih iz državnog programa stanogradnje. U prvoj A fazi na Deninom brdu su izgrađene dve zgrade sa ukupno 216 stanova, a na današnjoj svečanosti uručeno je 16 ključeva. Ključeve vlasnicima novih stanova uručili su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Moje veliko zadovoljstvo je što obavljam ovu javnu funkciju danas, kada je Srbija država koja brine o svojim građanima, koja ima predsednika i Vladu i budžet koji može da podržiovakve projekte i da se brine o onima koji brinu o našoj bezbednosti, istakao je u svom obraćanju gradonačelnik Nikola Dašić.

Ovo je jedan u nizu velikih projekata koji grad Kragujevac čeka u ovom mandatu u vrednosti od preko milijardu dinara planiranih investicija ili onih koje su u toku, a koje počinju sa najvećim projektima kao što su Severna obilaznica, brza saobraćajnica ka Čačku ili zamena komunalne infrastrukture. Kao resorni ministar izuzetno sam srećna, zadovoljna i ponosna što će u ovim zgradama imati priliku da žive i borci, ratni vojni invalidi i njihove porodice, koji su dugi niz godina teško živeli i koji će, nakon dosta muka kroz koje su prošli, najzad imati priliku da sviju svoje gnezdo, poručila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da je ambicija da se izgradi 7.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti i da narednih godina nijedan pripadnik bezbednosnog sistema Republike Srbije nema nerešeno stambeno pitanje.Danas uručujemo ključeve za stanove koje smo završili, a u februaru ćemo uručiti još 756 ključeva. To je samo deo stanova za pripadnike službi bezbednosti koje gradimo na teritoriji cele Republike Srbije na inicijativu predsednika Vučića. Planiramo da investiramo 266 miliona evra u sve stanove na teritoriji Srbije, kako bismo završili ovaj projekat koji omogućava pripadnicima službi bezbednosti da reše svoje stambeno pitanje i da svoj posao koji znači rizik po njihov život obavljaju mirno i dostojanstveno,istakao je Momirović.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je rekao da bez vojske i policije, organizovane bezbednosno-informativne agencije, bez vladavine prava, nema uspešne zemlje i da je ovo način da se svim pripadnicima tih službi ukaže poštovanje i zahvalnost. Ovo je naše hvala kako bismo vam ukazali poštovanje, koliko vas cenimo i koliko znamo da bez vas Srbija ne bi bila tako velika i vredna. Danas stojimo u ovom naselju gde će ljudi živeti, biti srećni, gde će se rađati. Kad vidite jedan stan, vi ne vidite građevinsku kontrukciju već vidite nadu.

Svaki ovaj stan je nada da ćemo živiti dugo, uspešno, u miru i da će se ovde deca rađati, rekao je ministar Vulin. Zahvalivši se u ime Vlade i predsednika Aleksandra Vučića pripadnicima službi bezbednosti na godinama strpljivog rada, Vulin je naglasio da su ti stanovi način da im pokaže koliko je državi stalo do njih, do stabilne, mirne i sigurne Srbije.

Press centar Kragujevca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *