SREĐIVANJE STADIONA PRED POČETAK SEEZONE

Kragujevac Sport Srbija

Stadion Čika Dača spreman za Super ligu.

Fudbalski savez Srbije zadvoljan je aktivnostima na sređivanju stadiona pred početak sezone, kazao je Predrag Stevović član Gradskog veća za sport. Među prvima smo sredili VAR sistem, dok na desetine drugih klubova još nije spremno izato će korišćenje VAR – a biti odloženo u prvom kolu. Već od drugog kola Čika Dača može sa velikim optimizmom da sačeka sezonu sa svim onim kvalitetnim stvarima koje smo odradili. Stadion i VAR sistem su spremni,TV loža, takođe. Što se tiče grada, finansije koje je povlačio FK Radnički1923. u skladu sa ulaskom u Super ligu su spremne. Na sportskoj upravi kluba je da se spreme za početak sezone. Što se tiče grada, dajemo apsolutnu autonomiju FK Radnički i sa velikim optimizmom očekujemo sezonu, zato što imamo veoma stručan kadar koji će dovesti još više kapitalnih pojačanja. To će promeniti i stil igre i doprineti našem boljem igranju sutra u Super ligi, rekao je Stevović.

Tokom protekle nedelje prošli smo licenciranje od strane Fudbalskog saveza Srbije vezano za bezbednost što je veoma važan korak u pripremi stadiona za takmičenje, istakao je Nikola Fržović direktor FK Radnički 1923. Tokom ove nedelje smo, među prvim klubovima u Srbiji, završili akreditaciju VAR tehnologije što je bio jedan od preduslova da naš stadion Čika Dača dobije licencu za takmičenje našeg kluba u Super ligi. Ostalo je da sredimo još neke stvari na stadionu, u skladu sa zahtevom Fudbalkog saveza Srbije, kako bi do izgradnje novog stadiona naša publika mogla da uživa u superligaškim utakmicama našeg kluba. Deset dana pred početak prvenstva završili smo pripreme u Staroj Pazovi i sada nastavljamo rad u Kragujevcu do utakmice sa Lučanima.

Pripreme su prošle odlično, ocenio je Slavko Perović sportski direktor Radničkog 1923. Igrali smo sa renomiranim protivnicima koji su iznad nivoa naše lige. Imali smo želju da odmerimo snage i sa njima, kako bi napredovovali iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Mislim da neki loši rezultati na pripremama ne treba nikoga od nas ili od navijača da zabrinjavaju zato što ovaj tim i ovaj klub idu u dobrom smeru, uz saradnju sa gradom i maksimalnom podrškom i autonomijom koju smo dobili. Sada je na nama da krenemo pravim putem i da nastavimo tamo gde smo stali. Ušli smo u Superligu, naš cilj je da tu ostanemo, da klub bude na zdravim nogama kao što i jeste. Jedan smo od najstabilnijih klubova i jedan od klubova koji je na dobrom glasu u celoj državi i Super ligi. Neka pojačanja su stigla, doveli smo dosta mladih igrača, tek sada slede neka kapitalna pojačanja koja smo čekali. Dugoročno, siguran sam da ćemo kada podvučemo crtu na kraju sezone svi zajedno konstatovati da smo napravili dobar posao i da smo imali dobrusezonu, poručio je Perović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *