SPORTISTI DOBILI AMBULANTU ZA FIZIKALNU TERAPIJU I OPORAVAK U SPD “RADNIČKI”

Kragujevac Sport Srbija

Sportisti klubova SPD „Radnički“ će fizikalnu terapiju i oporavak nakon sportskih povreda uz stručni nadzor i na najsavremenijoj opremi moći da dobijaju u ambulanti koja je danas počela sa radom u SBB Hali jezero. Otvaranju ambulante u koju je grad Kragujevac uložio 1,2 miliona dinara prisustvovao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

U poslednje dve godine poseban akcenat stavljamo na sportsku infrastrukturu, što činimo i danas, jer želimo da se naši sportisti leče u okviru Sportskog privrednog društva „Radnički i na taj način uštedimo sredstva grada i sredstva vodeće sportske organizacije u zemlji, rekao je Predrag Stevović. Grad Kragujevac je u ambulantu za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju uložio 1,2 miliona dinara, a pružanjem medicinskih rehabilitacionih usluga svojim sportistima, ovo sportsko društvo neće samo uštedeti, već će komercijalizacijom u narednom periodu, dodao je Stevović, moći i da ostvaruje prihode.

Da bi naše delovanje zaokružili i sportski sistem učinili kompletnim neophodno je zdravlje naših sportista. Kao jednoj od najboljih sportskih organizacija u Srbiji otvaranjem ambulante za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju dajemo novi kvalitet našem društvu jer je zdravlje sportista od primarnog značaja za ostvarivanje rezultata, rekao je Bratislav Uraković, direktor SPD „Radnički. Ambulanta će i mlađim kategorijama kojih ima nekoliko hiljada, dati potpunu zdravstvenu podršku, jer će uz kvalitetne treninge ukoliko im je potrebno dobiti i zdravstvenu negu, rekao je Uraković.

Sportisti će u ambulanti moći da dobiju kompletan program fizikalne terapije i rehabilitacije na najsavremenijoj opremi. Nabavljeni su: aparat za preso terapiju koji služi za prevenciju i oporavak sportista (za limfnu drenažu, smanjenje otoka, poboljšanje venske i limfne cirkulacije), zatim multifunkcionalni aparat za elektroterapiju preko koga se može obavljati i horizontalna terapija a ima jako analgetsko i bio stimulativno dejstvo i kojim se mogu tretirati i akutne povrede, potom laser, magnet, ultrazvuk i sve što je potrebno za oporavak, objašnjava dr Milena Milivojević. U sklopu ambulante su i mnogobrojni rekviziti za rehabilitacioni program, oporavak nakon fizikalne terapije i pripremu za vraćanje sportiste na teren. Posle lekara i fizioterapeuta rad sa sportistima u okviru klubova nastavljaju kondicioni treneri.

Terapeuti će biti angažovani i po klubovima, a u zavisnosti od toga šta je potrebno radiće pripremu i oporavak, pre i posle treninga. Imajući u vidu da veliki broj dece, iako se bave sportom, imaju deformitete kičme ili ravna stopala, dr Milivojević je istakla da će se u sali za fitnes program sa mlađim kategorijama raditi na prevenciji deformiteta. Ona je najavila i sistematske preglede dece po klubovima. Ukoliko se prilikom pregleda uoče deformiteti, terapeuti će sa njima preventivno raditi korektivnu gimnastiku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *