SPORT I MEDICINA

Kragujevac Sport Srbija Zdravlje

Saradnja Fakulteta medicinskih nauka i SPD FK Radnički 1923.

U Dekanatu Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu potpisan je Ugovor o saradnji sa SPD FK Radnički 1923. Ugovorom su predviđene usluge sportsko – medicinskog pregleda& fudbalera FK Radnički što će u značajnoj meri podići kvalitet rada i funkcionisanje kluba. U prisustvu predstavnika grada, člana Gradskog veća za sport, Predraga Stevovića, Ugovor su potpisali dekan Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Vladimir Jakovljević i direktor SPD FK Radnički1923, Nikola Fržović.

Za Grad Kragujevac je dobro da se veliki subjekti kao što je Fakultet medicinskih nauka i Sportsko privredno društvo FK Radnički 1923 spoje i naprave saradnju za dobrobit svih sportista i same naše zajednice, rekao je član Gradskog veća zadužen za sport Predrag Stevović. Ovo što smo danas uradili vredno je svake pohvale jer se radi o saradnji koja treba da se razvije na ostale naše klubove i sportska društva u interesu i sportista i grada a istovremeno je svojevrsna promocija visokoobrazovne institucije.U okviru zdravstvene delatnosti u savremeno opremljenom prostoru u zgradi Instituta Fakulteta medicinskih nauka, nedavno je otvorena savremeno opremljena Ordinacija sportske medicine u kojoj preglede obavljaju lekari specijalisti sportske medicine sa fakulteta. Stručan kadar i savremena oprema, prema rečima dekana, prof. dr Vladimira Jakovljevića, garant su za izuzetno dobru procenu fizičkog statusa sportista. Nakon saradnje sa višestrukim šampionom u američkom fudbalu Kragujevac Wild boars i već kontinuirane saradnje sa Rukometnim savezom Srbije, Fakultet medicinskih nauka od danas je partner i prvoligašu, FK Radnički 1923.

Saradnja sa FK Radnički počela je i pre zvaničnog potpisivanja ugovora, ali mi je posebno zadovoljstvo što ćemo fudbalskom klubu našeg grada ponuditi da, na fudbalskoj mapi Srbije i šire, bezbedno napravi poziciju, kaže prof. dr Jakovljević, dekan fakulteta. Siguran sam da na polju sportske fiziologije možemo da ponudimo jednu od najboljih usluga u zemlji što je osvedečeno nizom istraživanja i rezultata koje smo imali u prethodnom desetogodišnjem periodu. S obzirom na veliku energiju i ambiciju koju FK Radnički ima, nadam se da će biti prepoznata i sa jedne i sa druge strane i sinergistična i da ćemo u narednom periodu ostvariti sjajne rezultate a to će vreme pokazati, kazao je dekan prof. dr Jakovljević.
Fudbaleri Radničkog ulaze u novu sezonu spremni i u duhu šampiona a u tome će im pouzdan partner biti iskusni lekari specijalisti sportske medicine.

Veliki i važan trenutak za naš klub, kaže Nikola Fržović, direktor FK Radnički.Mislim da će stručnost i posvećenost lekara sportske medicine značajno pomoći u daljem funkcionisanju našeg društva i naročito sada u Super ligi kada nam je to zaista i potrebno. Radom i zalaganjem podižemo klub na gore, ali ovo je važan trenutak za sve nas. Sportski sektor će imati bolji uvid i kontrolu nad svim selekcijama a posebno nad razvojem podmlatka našeg kluba, dodao je Fržović, direktor SPD FK Radnički 1923

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *