SMANJITI RIZIK OD POŽARA TOKOM ŽETVE

Kragujevac Srbija

Za žeteoce obezbeđeno 114 protivpožarnih aparata.

Da sezona žetve prođe što bezbednije, grad Kragujevac i Dobrovoljno vatrogasno društvo pred početak žetvenih radova, poklonili su kombajnerima iz okolnih sela 114 protivpožarnih aparata.

Grad Kragujevac i Dobrovoljno vatrogasno društvo svake godine organizuju kontrolu i servis protivpožarnih aparata kako bi smanjili rizik od požara tokom žetve, zbog visokog rizika od visokih temperatura i lako zapaljivih materija. Ove godine svi kombajneri dobili su potpuno nove protivpožarne aparate, a za njihovo korišćenje organizovana je i obuka. Na taj način povećaćemo stepen bezbednosti i smanjiti rizik od požara tokom žetve. Zakon je tu precizan i jasan i kontrola protivpožarnih aparata je obavezna, tako da ćemo se kontrolom koja počinje u ponedeljak potruditi da stepen rizika od požara svedemo na minimum. Zahvaljujući ovim merama u poslednjih dvadesetak godina nije bilo požara tokom žetve, ističe Dragoš Radovanović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije.

Jedan broj aparata, od ukupno uručenih 114, obezbedila je gradska uprava Kragujevca, a drugi deo je doniralo Vatrogasno društvo i preduzeće Todorović.

Preduzeće Todorović iz Kragujevca, bavi se proizvodnjom protivpožarnih aparata doniralo je aparate Dobrovoljnom vatrogasnom društvu i žeteocima da bi, prema rečima direktora i vlasnika Dejana Todorovića, žetva bila što bezbednija i da požara ne bude. Ukoliko zatreba tu su naši aparati A klase, poručio je Todorović.

Obuka i protivpožarni aparati koje subvencioniše grad odnosno Dobrovoljno vatrogasno društvo mnogo znače, ne samo kombajnerima prilikom žetve, nego je dobro da svako domaćinstvo na selu poseduje takav aparat u slučaju požara, kaže Milan Simić iz Cerovca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *