RENOVIRANJE ATLETSKOG TUNELA

Kragujevac Sport Srbija

Atletski tunel se do zime vraća prvobitnoj nameni

Nakon rešenih pitanja sa prethodnim zakupcem, atletski tunel u Velikom parku kod Otvorenih bazena privodi se nameni za opšti interes i Kragujevčanima će biti dostupan do zime.

Prvi put u istoriji grada, atletičari će imati zatvorenu stazu sa peščanom jamom za skok u dalj. Tunel dužine 57 metara predviđenim radovima biće produžen za 9 metara sa peščanom jamom za skokove u dalj za treninge atletičara tokom zimskih meseci, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Nekad je ovo bio samo atletski tunel, ali renoviranjem Grad Kragujevac funkciju sportskog objekta želi da podigne lestvicu više i dobije status atletskog centra. Namera nam je da ovaj atletski tunel privedemo nameni, neprofitnoj sportskoj infrastrukturi i opštim interesima kragujevačkih atletičara i budućih sportista. Želimo da pokažemo da malim sredstvima i velikom ambicijom i voljom možemo da dobijemo odgovarajući sportski objekat koji će sasvim sigurno atletiku u Kragujevcu podići na mnogo viši nivo, istakao je Stevović. Prema njegovim rečima, deo atletskog centra biće opremljen za rvače i time dobijamo sportski objekat koji će upotpuniti infrastrukturu kakvu Kragujevčani zaslužuju i koji će doneti odgovarajuće rezultate. Očekivanja su da radovi budu gotovi do zime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *