RADOVI U MARŠIĆU

Kragujevac Srbija

Tri miliona dinara za putnu infrastrukturu u naselju Maršić

Ekipe sektora Niskogradnje JKP Šumadija, danas su u Maršiću asfaltirale put koji povezuje naselje sa lokalnim grobljem. Reč je o deonici dužine 170 i širine 3 metra, koja je više puta nasipana i tamponirana, ali nikada i asfaltirana.

Drago mi je što sa ovim ljudima mogu da podelim radost i zadovoljstvo, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić koji je sa saradnicima prisustvovao zvaršnim radovima u Maršiću. Iako je ovde ugrađeno svega 83 tone asfaltne mase, a vrednost radova procenjena na 1,1 milion dinara, put je funkcionalno veoma značajan za građane ovog dela Kragujevca. Naš cilj je da meštanima svakog prigradskog, gradskog ili seoskog naselja obezbedimo i pristojan put ka lokalnim grobljima.

Zadovoljstvo žitelja Maršića je veliko, istakla je meštanka Lidija Štrbac odbornik u Skupštini grada, jer konačno do grobova najmilijih možemo da dođemo lepo uređenim putem. To je samo jedna od deonica koja je sređena u prethodna dva meseca. Za 5000 meštana od velikog značaja je i produžetak autobuske linije Erdeč – Maršić broj 10 za oko 1000 metara. Novo stajalište odnosno okretnica posebno je obradovala ovdašnje školarce u gornjem delu naselja kojima je pešačenje do prvog autobuskog stajališta dosta skraćeno. Ulica Stare porte takozvana potkovica, koja spaja stari i gornji deo Maršića sa centralnim delom naselja, rekonstruisana je u celoj dužini. U okviru radova u naselju Maršić izvršena je i sanacija deformisanih asfaltnih površina i udarnih rupa koje su godinama mučile građane. Prema rečima Marka Radosisavljevića, rukovodioca sektora Niskogradnja u JKP Šumadija, utrošeno je 140 tona asfaltne mase. Vrednost radova, finansiranih iz budžeta grada, je tri miliona dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *