PRVI JAVNI AKVARIJUM U KOTORU

Crna Gora Kragujevac Srbija Turizam

Turisti iz Srbije koji ovo leto nameravaju da provedu u Crnoj Gori, mogu da posete prvi javni akvarijum “Boka” u Kotoru, koji je od danas otvorio vrata za posetioce. Nalazi se na šetalištu Plagenti u zgradi Instituta za biologiju mora.

Akvarijum Boka ima 18 tankova podeljenih u četiri izložbene celine: (1) Svetsko more i Mediteransko more, (2) Jadransko more i Južni Jadran, (3) Bokokotorski zaliv i (4) tropska mora.


Centar za zaštitu biodiverziteta Jadrana “Akvarijum Boka” predstavljaće živi svet Jadranskog mora I pružati edukaciju svim ljubiteljima morskog ekosistema. Šetnjom kroz akvarijum posetioci će biti u prilici da kroz postavljenu izložbu morskih organizama, i infopanele, dobiju informacije o životu u moru, specifičnostima određenih vrsta i njihovim staništima. Posebna pažnja biće posvećena ugroženim vrstama i modelima njihove dodatne zaštite.


Cena ulaznice za odrasle je pet eura, za decu od šest do 18 godina je tri eura, dok se ulaz ne naplaćuje mališanima do šest godina. Predviđeni su i popusti za grupne posete.

Akvarijum, u okviru kotorskog Instituta za bilogiju mora, otvoren jeza posetioce od srede do nedelje od 11 do 19 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *