PROMOCIJA SPORTA KOD SOKOLANE

Kragujevac Sport Srbija

Rekonstruisani sportski tereni kod Sokolane

Sportski tereni kod Sokolane među prvima su koje smo rekonstruisali i obnovili od početka mandata i pravi su primer koliko možemo da uradimo sredstvima koja ne predstavljaju veliki udarac za gradski budžet, a sa druge strane dobijemo mnogo, veliku zahvalnost stanovnika Stare radničke kolonije i njihovo zadovoljstvo jer su konačno dobili mesto u svom naselju za sportske aktivnosti, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Želimo da pokažemo da rekonstrukcijom terena grad ne staje u nameri da brine o mladima i promoviše sport, rekreaciju i zdrave stilove života, rekao je on i najavio otvaranje rekonstruisanih terena u naselju Bagremar sledeće nedelje. Sa članovima NVO Posle kiše, po mnogo čemu jedinstvene organizacije, ne samo u Kragujevcu već i u državi i igračima podmlatka KK Radnički, Stevović je odigrao basket 3 na 3 i poklonio lopte za sledeće sportske susrete. Ovde se na delu vidi posvećenost i altruizam članova NVO Posle kiše koji brojnim humanitarnim akcijama daju svoj doprinos društvu, radom sa decom i mladima iz tog naselja. Oni vole svoju Staru radnički koloniju, vole svoje naselje, ove terene, a grad Kragujevac je tu da im pruži svaku podršku i ne samo njima nego celom naselju. Lopte koje danas poklanjamo pokazuju da grad i dalje misli o svakom naselju, rekao je Stevović i najavio akcije besplatnih treninga za mlade iz ovog naselja u košarkaškim školama čiji je osnivač grad Kragujevac, jer i mladi koji nemaju finansijskih mogućnosti, moraju da dobiju šansu da nauče sport koji vole. Posle četrdeset godina tereni u našem naselju su sređeni i renovirani.

Mnogo porodica sa decom i mladih se okupljaju ovde svakodnevno, šetaju se, rekreiraju, igraju fudbal, košarku, odbojku, druge sportove, kaže Dušan Mirić, predsednik NVO Posle kiše. Veoma nam znači podrška grada i uprave za sport jer smatram da je sport najbolja prevencija za sve, jača duh mladih i razvija u pravom smeru.

Obradovala nas je inicijativa Stevovića za besplatnu školu košarke za mlade iz ovog naselja, siguran sam da će novi talenti krenuti sa ovih terena. Generacije su provodile svoje slobodno vreme na ovim trenima, a naša izgleda ima najviše sreće jer igramo basket, fudbal, odbojku na renoviranim terenima. Svakog dana se okupljamo ovde i provodimo svoje slobodno vreme tokom letnjeg raspusta, kažu mladi iz ovog naselja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *