PROJEKTI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Kragujevac Srbija

Iz gradskog budžeta izdvojeno je dva miliona dinara za finansiranje 15 projekata iz oblasti zaštite životne stedine.

Priliku da se prijave za sredstva iz budžeta za svoje projekte imala su sva udruženja i organizacije čiji je program očuvanje i promocija zaštite životne sredine. Na konkurse iz ove oblasti svake godine pristiže sve više kvalitetnih i projekata. Ove godine od 17 predloga 15 je dobilo sredstva, a u planu je da sledeće godine bude obezbeđen još veći budžet, kako bi što više udruženja uz podršku grada moglo da realizuju svoje projekte. To je jasan pokazatelj da je svest javnosti i građana o važnosti očuvanja i zaštite životne sredine na sve višem nivou i zbog nas i budućih generacija da odrastaju u boljoj i zdravijoj životnoj sredini.

Komisija za ocenjivanje i selekciju projekata po Javnom konkursu odobrila je 15 među kojima su projekti Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, Omladinske organizacije Šumadije, Romskog informativnog centra, Planinarskog društva ”Žeželj” , Unije studenata PMF-a, Udruženja ”Prvi prvi na skali”, Udruženja za promociju i marketing prirodnih vrednosti Ekomar, Stakleno zvono, Ronilačko – spasilačko – sportsko udruženje PONT.

Predstavnici 15 udruženja građana čiji će projekti biti finansirani iz gradskog budžeta, danas su i formalno potpisali ugovore sa gradskom upravom. Potpisivanju je prisustvovao Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *