PROJEKAT “ZAJEDNO ZA ZAJEDNICU”

Kragujevac Srbija

Projektom Cash for Work, u Kragujevcu angažovano 36 teže zapošljivih lica

Predstavnici NALED-a danas su u Kragujevcu obišli kompanije koje su u okviru projekta „Zajedno za zajednicu“ – „Cash for Work“ radno angažovale lica iz teže zapošljivih kategorija. U Kragujevcu, jednom od šest gradova, radno je angažovano 36 lica, a najviše u JKP „Šumadija“ – ukupno 16, odakle su predstavnici NALED-a i članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović počeli obilazak.

Zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa nemačkom organizacijom GIZ i

NALED –om, u Kragujevcu se realizuje projekat „Zajedno za zajednicu“, u okviru kojeg su radno angažovana lica iz teže zapošljivih kategorija: Romi i Romkinje, samohrani roditelji, žene žrtve porodičnog nasilja, osobe sa invaliditetom, višečlane porodice, porodice čija deca imaju smetnje u razvoju.

Najveći broj lica je angažovalo JKP „Šumadija“, koje se, rekla je Damnjanović, pokazalo kao izuzetan poslodavac, jer je radnicima koji su iskazali želju da se usavršavaju za rad na mašinama, omogućilo dodatnu edukaciju. Pored mesečne naknade u neto iznosu od 28.000 dinara za 160 radnih sati sa uplaćenim porezima i doprinosima za socijalno osiguranje za četiri meseca koliko će trajati program, za radno angažovane je obezbeđena neophodna radna oprema i higijenski paketi pomoći kao mera prevencije i zaštite od Covid-19. Sa ciljem da se pomogne teže zapošljivim licima tokom pandemije Covid-19, na nivou Srbije je u okviru ovog projekta angažovano 213 lica kod 30 poslodavaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *