PRODUŽEN ROK ZA FOTO KONKURS “KRAGUJEVAC KROZ OBJEKTIV”

Kragujevac

bog novogodišnjih i božićnih praznika grad Kragujevac je produžio rok za dostavljanje radova na foto konkurs za izbor najlepše fotografije do 31. januara 2022. godine. Rok za odlučivanje po javnom pozivu je 25. februar. Prijave i radovi šalju se we transferom na adresu kragujevackrozobjektiv@kg.org.rs

Foto konkurs „Kragujevac kroz objektiv“ ima za cilj promociju kulturnih, istorijskih, prirodnih lepota i svega što predstavlja specifičnost grada Kragujevca. Fotografija treba jasno da dočara identitet Kragujevca, delove grada i njegove prepoznatljive simbole.

Propozicijama konkursa je previđeno da pravo učešća imaju sva lica starija od 18 godina, iz zemlje i inostranstva koji se bave fotografijom profesionalno ili amaterski. U obzir dolaze sve fotografije nastale u poslednjih godinu dana isključivo na teritoriji Kragujevca sa okolinom.

Autori mogu da konkurišu sa maksimalno 20 kolor fotografija u digitalnom obliku.

Fotografija koja po oceni komisije osvoji prvo mesto, biće nagađena novčanom nagradom u visini od 50.000 dinara, autor drugoplasirane fotografije dobiće 30 000, a za trećeplasirani rad nagrada je 20 000 dinara.

Grad Kragujevac će organizovati izložbu nagrađenih, kao i po oceni komisije drugih najboljih fotografija, na svečanoj dodeli nagrada autorima nagrađenih fotografija.

https://www.kragujevac.rs/javni-poziv-za-ucesce-na-nagradnom-foto-konkursu-kragujevac-kroz-objektiv/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *