PRIKUPLJEN NOVAC ZA ANINO LEČENJE U JAPANU

Kragujevac Sport Srbija Svet

Za samo petnaestak dana, zahvaljujući humanim ljudima prikupljeno je 400.000 evra potrebnih za lečenje četrdesetogodišnje Kragujevčanke, Ane Miletić na Univerzitetskoj klinici u Tokiju. 

Humanost i solidarnost Kragujevčana, ljudi iz drugih gradova, predstavnika udruženja i organizacija, javnih ličnosti i sportista još jednom je pobedila i pomogla našoj sugrađanki da otputuje u Japan na eksperimentalne terapije, kao jedini preostali način lečenja najagresivnijeg oblika tumora na mozgu.

U toj misiji humanost na delu pokazali su i vaterpolisti reprezentacija Srbije i Izraela, koji su u Kragujevcu na pripremama za evropsko prvenstvo. Njima su se pridružili i vaterpolisti Radničkog. Da bi prikupili novac koji je nedostajao, SPD “Radnički” sinoć je organizovalo vaterpolo utakmice na gradskim bazenima u Kragujevcu.

Dejan Savić, trener vaterpolo reprezentacije Srbije, poručio je da će se vaterpolo reprezentacija uvek odazivati akcijama pod pokroviteljstvom Radničkog.

To je poenta sporta u neku ruku da se svi skupimo oko toga i pružimo podršku kome je najpotrebnija“, istakao je kapiten VK Radnički Filip Janković.

Zbog toga je rezultat u ovom slučaju bio nevažan, a podrška vaterpolistima i pre svega Ani došla je sa tribina. Ana Miletić bi već sledećeg meseca trebalo da otputuje u Japan gde će primiti inovativni lek delitakt. Japanski stručnjaci tvrde da je uspešnost izlečenja tumora na mozgu 92 odsto. 

Kad svi izraze empatiju, pomognu, kad se udružimo, vidite da i nemoguća misija postaje izvodljiva za tako kratak vremenski period“, kaže Anin brat Đorđe Bojović.

Izvor: RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *