POZIV za učešće na IoT hakatonu Kragujevac 30.11-03.12.2020.

Kragujevac Srbija

Ako želite da doprinesete rešavanju problema mobilnosti sa kojima se suočavaju osobe sa fizičkim invaliditetom u Kragujevcu, primenom Internet-of-Things rešenja, uključite se.

Ovo je poziv je Hakatona koji se u organizaciji Biznis inovacionog centra Kragujevca, IKT klastera Centralne Srbije i Foruma mladih sa invaliditetom Kragujevca, uz podršku grada Kragujevca ove godine održava od 30 ovembra do 3.decembra. Hakaton je deo projekta “City experiment” koji partnerski organizuju Niš i Kragujevac a koji se finansira sredstvima UNDP-ja Programa Ujedijenih nacija za razvoj.

U okviru projekta urađeno je istraživaje potreba osoba sa invaliditetom i identifikacija ključnih problema i izazova sa kojima se susreću u svakodnevnom životu. Privodi se kraju i izrada razvoja iternet platforme za građansku participaciju.

Osnovi ciljevi projekta su participativo uključivanje osoba sa ivaliditetom i starijih lica u procese planiranja i donošenja odluka ali i održiva integracija IoT tehnologija za unapređenje pristupa gradskim servisima i upravi osobama sa ivaliditetom i starijim licima.

Program je namenjen timovima koji broje 3 do 5 članova a čine ih studenti Univerziteta u Kragujevcu, srednjoškolci, univerzitetske tehnološke laboratorije, poslovni hubovi i novoosnovana preduzeća zainteresovana za aplikacije, digital, IT.. Potrebo je da članovi timova imaju iskustvo u finansijama, biznisu, marketingu i projekt menadžmentu ili žele da promovišu svoje IT inovacije i tehnološka rešenja za lakši urbani pristup za osobe sa invaliditetom. Takođe se za Hakaton mogu prijaviti i pojedinci ukoliko imaju ideju ili žele da daju podršku radu ekog tima. Oni mogu da se uključe u rad nekog od prijavljenih timova putem Facebook grupe “Iot Hakaton Kragujevac – Matching platforma“.

Такође, за Хакатон се могу пријавити и појединци уколико имају идеју са којом би учествовали, али и ако немају идеју а желе да се укључе у рад неког од тимова и да му дају подршку својом експертизом. Они могу да се упознају са идејама и укључе у рад неког од пријављених тимова путем Facebook групе „IoT Hakaton Kragujevac– Matching platforma“. Prijava se može poslati popujavajem  пријавног формулара.

Tri tima sa najboljim rešenjima očekuju novčane nagrade od 95.000, 65.000 i 45.000 dinara.

Rok za prijavu je 29.novembar u 15 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *