PARAOLIMPIJCI SPREMNI ZA TOKIO

Kragujevac Sport Srbija Svet

Deo priprema za Paraolimpijske igre, članovi nacionalne reprezentacije održali su u Kragujevcu, u Centru za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra”. Na najvećoj svetskoj parasportskoj smotri koja će se od 24. avgusta do 5. septembra održati u Tokiju, srpski paraolimpijci će se takmičiti u šest disciplina, a Srbija će imati i četiri predstavnice. Među članovima paraolimpijske reprezentacije je i višestruki šampion sveta i Evrope, strelac kragujevačkog ”Čika Mate” Dragan Ristić, saopštio je na konferenciji za medije održanoj u Centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom ”Iskra”, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, Zoran Mićović.

Na konferenciji, uoči polaska dela srpskog tima za Tokio govorio je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović. U Kragujevcu se 20 parasportista pripremalo za Tokio od kojih je jedan Kragujevčanin i Srbiju će predstavljati u streljaštvu. Ponosni smo što je Paraolimpijski komitet Srbije izabrao Kragujevac kao bazu za treninge i pripreme, rekao je Stevović. Ovim pokazujemo da je Kragujevac regionalni sportski centar i grad sporta, istovremeno i potvrda da sva ulaganja koja grad daje i upućuje ka sportu se na kraju valorizuju na najbolji mogući način. Pored postignutih rezultata u ovoj godini, Kragujevac ima kapacitete za kvalitetne sportske pripreme paraolimpijaca. To je svojevsni putokaz da smo spremni da odgovorimo zahtevnim takmičenjima, podrška i vetar u leđa da nastavimosa još jačim i boljim radom, dodao je on i poželeo srećan put i osvajanje medalja na najvećoj sportskoj manifestaciji. Prvi takmičari za Tokiju kreću za dva dana, sve probleme koje nam je donela pandemija zbog održavanja treninga, priprema pa i samih igara smo ostavili iza nas, rekao je predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Zahvaljujući izvanrednim uslovima za treninge u sportskom cenru ”Iskra”, jedinstvenom u Srbiji, pripreme su kvalitetno odrađene, sportisti su zdravi, vakcinisani i podigli su svoje lične rezultate. Prema listama u kategorijama u kojima se takmiče, srpski sportisti imaju šansu da osvoje neku od medalja a siguran sam da će svako dati svoj maksimum. Reprezentacija Srbija će na paraolimpijskim igrama nastupiti u šest disciplina, bacanju čunja, dizanju tegova, streljaštvu, stonom tenisu, biciklizmu, plivanju, paratekvondu, a imaće i četiri ženske predstavnice. Sve to ne bismo uspeli bez podrškedržave i društveno odgovornih privrednika, istakao je Mićović.Za predstojeće takmičenje u Tokiju, paraolimpijski reprezentativac, strelac kragujevačkog ”Čika Dače” kaže da mu je cilj ulazak u finale i borba za medalju.Tri puta sam bio šampion sveta, dva puta Evrope, osvojio sam dva svetska srebra, više puta obarao svetski rekord i ekipno osvajao zlato i srebro, kaže trostruki paraolimpijac Dragan Ristić. Tokio je prvo veliko takmičenje nakon svetskog prvenstva.
u Sidneju 2019. godine i daću sve od sebe da osvojim olimpijsku medalju kojom bi zaokružio dugogodišnji posvećen rad, kazao je on i zahvalio se gradu na podršci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *