OTVOREN MEĐUNARODNI SAJAM KOMUNALNE OPREME

Kragujevac Srbija

Na Šumadijasajmu je otvoren 16. Međunarodni sajam komunalne opreme „Komdel Ekspo 2021“ koji je ove godine okupio izlagače iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Značaj ovogodišnjeg sajma ogleda se u jačanju regionalne saradnje i razmeni iskustava.

„Komdel Ekspo“ zvanično je otvoren juče, na Šumadija sajmu i traje tri dana. Preduzeća i proizvođači izložili su mehanizaciju i opremu, parkovsku galanteriju i predstavili najnovije tehnologije u ovoj oblasti. Sajam je organizovan pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, u saradnji sa Poslovnim udruženjem komunalnih preduzeća Srbije „Komdel“, Javnim komunalnim preduzećem „Šumadija“ Kragujevac, kao domaćinom i Privrednom komorom Srbije.


Veoma mi je drago što je Kragujevac domaćin jednog ovakvog skupa. Zadovoljan sam što je sajam zaista dobro posećen i što imamo veliki broj izlagača, više od planiranog. Kao i uvek, mi težimo da Kragujevac bude centar, što je kroz istoriju i bio. Danas je, čini mi se, još i veći, i dobro je da i u oblasti komunalne privrede postaje mesto dobrih susreta, da se ovde okupljaju izlagači, ponuđači, ljudi iz struke, gde mogu uvek da se razmene iskustva, da se isprate najnoviji trendovi u tehnologiji i tehnici rekao je Dašić.

Danas, drugog sajamskog dana, imali smo posetu gradonačelnika, koja je zapravo bila radna poseta,organizovana na njegovu inicijativu. Gradonačelnik je izrazio želju da se upozna sa potencijalnim partnerima i izlagačima, s obzirom na to da je domaćin sajma JKP „Šumadija“ i da su to brojni poslovni partneri našeg komunalnog preduzeća.

Gosti Sajma komunalne opreme, prvi put su i mnogobrojne delegacije iz Crne Gore, Republike Srpske, Kosova i Metohije koje čine predstavnici lokalnih samouprava i javno-komunalnih preduzeća, To garantuje dobru poslovnu politiku Šumadija sajma, da približi potencijalne kupce našim izlagačima, a naš naredni korak je da napravimo međunarodni regionalni sajam sa većim brojem izlagača – rekao je direktor Šumadija sajma, Aleksandar Lazović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *