ODRŽAN ČEVRTI MEMORIJALNI TURNIR ALEKSANDAR SALE MARKOVIĆ

Kragujevac Sport Srbija

Prijatelji, članovi kragujevačkih udruženja i sportskih klubova osoba sa invaliditetom iz Kragujevca i drugih gradova Srbije organizovali su četvrti Memorijalni turnir Aleksandar Sale Marković posvećen sećanju na mladog Kragujevčanina koji je iznenada preminuo pre četiri godine.

Prošle nedelje okupili su se u kragujevačkoj dvorani “Park” i kroz igru i druženje evocirali uspomene na prerano preminulog Aleksandra Markovića.

  Oni žele da turnir postane tradicionalan i da Aleksandrov lik kroz ovakva okupljanja i druženja ostane upamćen. I ovoga puta na Dan sećanja na Aleksandra Saleta Markovića došli su i Aleksadrovi prijatelji iz različitih delova Srbije, sa istom idejom, da pokažu snagu i humanost koju je Aleksandar nesebično širio oko sebe.

Aleksandar je bio osoba sa invaliditetom, zaposlen u kragujevačkoj Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić”. Njegove kolege i brojni prijatelji Kragujevčani svake godine organizuju veče sećanja na ovog vedrog i uvek nasmejanog mladića. Prave vrednosti i humana dela realizuju se i kroz ovakve manifestacije.

Članovi udruženja su imali prilike da se oprobaju u raznim sportovima za osobe sa invaliditetom: sedećoj odbojci, boćaanju, benč presu, pikadu, stonom tenisu i šahu a Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom iz Trstenika je promovisalo viseće kuglanje koje je izazvalo veliku pažnju.

Osim sportskih takmičenja, prošle nedelje u Hali “Park” priređen je i kraći kulturno-umetnički program.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *