OBNOVLJENO “POLJANČE” U MZ “FILIP KLJAJIĆ”

Kragujevac Sport

Učenici škole “Đura Jakšić” i najmlađi stanovnici Bresnice ponovo mogu da igraju fudbal, rukomet, košarku, odbojku na uređenom “poljančetu” pokraj škole.

Na „poljančetu“ su odrastale generacije stanovnika Bresnice i upravo ovde su pravile svoje prve sportske korake. Decenijama nije ulagano ništa u ove terene, osim onoga što su sami meštani, svojim sredstvima, uspevali da poprave i zaštite od zuba vremena.

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, danas je obišao obnovljene sportske terene u MZ „Filip Kljajić“, na „poljančetu“ kod OŠ „Đura Jakšić“.

Grad je ovo igralište prepoznao kao jedan od svojih prioriteta. Mi smo ovde uradili 350m nove ograde, fudbalski teren je potpuno ograđen, postavljeni su novi mali golovi sa mrežama, obnovljeno je košarkaško igralište i postavljene nove košarkaške table, konstrukcija teniskog i odbojkaškog terena. Dodali smo još jednu spravu u teretanu na otvorenom – spravu za sklekove. Deca su tražila da obezbedimo mreže za ove konstrukcije, ali s obzirom na to da postoji strah od vandala, da te mreže ne ostanu na svom mestu, one će biti date na upravljanje školi „Đura Jakšić“, a biće obezbeđene i lopte – rekao je Stevović.

Vrednost radova je 1,5 miliona dinara bez PDV-a.  U narednom periodu, ovde će biti opremljeno i jedno novo dečije igralište. Takođe će biti postavljeni i stubići i prilazna rampa za osobe sa invaliditetom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *