NOVINE PO MERI SVIH

Kragujevac Srbija

Kako pravilno napisati  vest, kako se obratiti javnosti, napisati saopštenje, kako odgovorati na pitanja koja postavljaju novinari i izbeći greške zbog neiskustva, teme su o kojima se razgovaralo na prvoj od tri planirane radionice na kojima su učesnici članovi kragujevačkih udruženja osoba sa invaliditetom. P

Prvi trening o osnovama novinarstva i novinarskim žanrovima održan je u Centru za samostalni život OSI Kragujevac, u okviru projekta “Novine po meri svih”, koji sprovode „Kragujevacke novine”. Radionici su prisustvovali članovi Centra za samostalni život OSI, Udruženja gluvih i nagluvih Šuimadijskog okruga Kragujevac, Udruženje studenata sa hendikepom i Udruženja roditelja osoba sa posebnim potrebama „Egal”.    

Ovaj ciklus od tri jednodnevne edukacije namenjen je upravo osobama sa invaliditetom, zainteresovanim za novinarstvo. Na ovaj način učesnici će steći osnovna znanja o pisanju novinarskih tekstova, o novinarskim tekstovima i žanrovima i uz pomoć predavača i mentora imaće priliku da unaprede svoja znanja i veštine I da svoja udruženja što bolje predstave javnosti. 

Osim toga, polaznici koji iskažu najviše interesovanja da se bave novinarstvom moći će da se pridruže redakciji „Kragujevačkih” i da uz pomoć mentora pripremaju i pišu tekstove kojima će  na najbilji način informisati loikalnu zajednicu o problemima sa kojima se suočavaju i aktivnostima koje sprovode.

Projekat „Novine po meri svih – inkluzivni pristup javnom informisanju u Kragujevcu” realizuju „Kragujevačke novine” u okviru programa malih medijskih grantova koji administrira Američki savet za međunarodno obrazovanje, a finansira Ambasada SAD u Srbiji.
 

Kragujevačke novine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *