MURAL ZA JELENU BRUKS U GROŠNICI

Kragujevac Sport Srbija

Jelena Bruks, košarkaška reprezentativka Srbije, Kragujevčanaka u svom rodnom gradu, u naselju u kome je odrasla dobila je mural njoj u čast.

Stanovnici naselja Grošnica, danas pred odlazak na zasluženi odmor priredili su joj iznenađenje i otkrili mural sa njenim imenom koji će krasiti zid Doma kulture.Nijednog trenutka ni posumnjala nisam da će se ovde bilo šta dogoditi jer sam dan posvetila pripremama za more, rekla je Jelena ne krijući suze zbog velikog broja, prijatelja, komšija i rođaka koji su došli da je pozdrave. Ovo su trenuci kada su suze neizbežne, jer prijatelje kakve imam treba čuvati celi život. Iako je olimpijska medalja izostala, ovo mi znači mnogo više, jer vidim puno dece i njihovih roditelja koji me prate. Trudila sam se da budem posvećena košarci, reprezentaciji i svojim primerom privučem što više dece da nas barem prate i uvide koliko je sport zdrav. Ovakvi događaji bude divan osećaj, da je vredelo sve što je radila sve ove godine kaže Jelena Bruks i ističe da je ponosna što je Srpkinja, iz Kragujevca i Grošnice. Gdegod da me život bude odveo, moje srce je ovde i ja se ovde uvek rado vraćam, poručila je Jelena.

Ovakav doček još jednom potvrđuje istinitost rečenice koju stalno ističem a to je da je Kragujevac grad sporta. Događaji poput ovog biće sve češći i trebalo bi da budu prikaz stanja sporta u našem gradu, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Stanovnici naselja Grošnica su hteli na jedan lep i spektakulan način da dočekaju našu šampionku, a verujem da Jelena zna koliko je Kragujevac voli, koliko je navijao za nju i koliko će da je vole i prošle i buduće generacije. Zahvaljujući našim šampionima, mi ćemo povećati našu regrutnu bazu. Svakako smo sada na sportskoj mapi Srbije i u svetu, a sa velikim stvarima koje se dešavaju i na kojima radimo, mislim da je sport u Kragujevac doživeo renesansu, zaključio je Stevović.

Stanovnici kragujevačkog naselja Grošnica, bili su danas u prilici da se pozdrave i sa Zurabom Datanašvilijem osvajačem bronzane olimpijske medalje u rvanj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *