MOŽEŠ I TI POSTATI MLADI PREDUZETNIK

Kragujevac Srbija

Javni poziv za mlade preduzetnike otvoren do 15. avgusta

Od danas je otvoren Javni poziv projekta Možeš i ti postati mladi preduzetnik grada Kragujevca putem kojeg mladi mogu da apliciraju za sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa. Reč je oprojektu ukupne vrednosti 2,4 miliona dinara, sufinansiranom od strane Ministarstva omladine i sporta, a grad Kragujevac, Kancelarija za mlade partnerski sprovodi sa Univerzitetom i Biznis inovacionim centrom. Grad Kragujevac je nosilac projekta Možeš i ti postati mladi preduzetnik gradaKragujevca koji za cilj ima unapređenje podrške na lokalnom nivou za povećanjezapošljivosti mladih kroz razvoj ličnih veština i kompetencija kao i da doprinese povećanju preduzetničkih inicijativa mladih i smanjenju nezaposlenosti na teritorijigrada Kragujevca. Visina za tri do šest grantova je od 400 do 800 hiljada dinara a ukupaniznos sredstava za osnivanje novih start ap komapnija je 2,4 miliona dinara, rekao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Projekat je nastao kao rezultat dobre saradnje Univerziteta i lokalne samouprave, kaže Marko Lukić, generalni sekretar Univerziteta. Osim obuke za pisanje biografije, motivacionog pisma, poslovne komunikacije, upravljanje vremenom, uloga Univerziteta jei animiranje studenata da učestvuju u projektu i stvaraju poslovne ideje, dodao je on i istakao da je to jedan od strateških opredeljenja Univerziteta u narednom periodu. Ovaj projekat je prva faza te namere kojoj ćemo zajedno sa gradom i Ministarstvom omladine pomoći mladima da započnu svoj biznis.

Dugogodišnji partner u realizaciji sličnih projekata jeste BIC koji, u svom domenu podrške mladim preduzetnicima da započnu svoj posao, prođu fazu inkubacije i opstankana tržištu, učestvuje u projektu. Zadatak BIC-a je da sprovede obuku za 30 kandidata, koliko je predviđeno projektom, kojižele da unaprede svoje preduzetničke veštine i pokrenu sopstveni posao. Dva modula, uoblasti poslovne simulacije održaće predstavnici BIC-a, a prenosive veštineUniverzitet, kaže Momčilo Sretenović, direktor BIC-a. Prva faza projekta trajaće do15. avgusta i podrazumeva prijavljivanje kandidata. Početkom septembra kreću tronedeljneobuke a nakon dobijanja sertifikata, kandidati počinju sa izradom biznis plana, njihovomprezentacijom i apliciranjem za sredstva. Nakon toga Komisija će izabrati najboljeplanove za grantove, objasnio je Sretenović. Preuzimanjem formulara sa zvaničnog sajta grada, Kancelarije za mlade, Biznis inovacionog centra i Univerziteta svi zaiteresovani mogu da se prijave i apliciraju za učešće na projektu do 15. avgusta. Javni poziv za prijavu na obuke objavljen je na veb stranicama www.kragujevac.rs , www.kzmkragujevac.rs , www.bickg.rs , www.kg.ac.rs .Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e-mailova na office@bickg.rs i kzmkragujevac@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *