MALOM PETRU SE VRATILA BOLEST, HITNO JE POTREBAN NOVAC ZA LEČENJE

Crna Gora Humanitarne akcije i NVO Kragujevac Srbija Svet Zdravlje

Dvanaestogodišnji dečak Petar Mićić iz Kragujevca, ima samo nekoliko dana da sakupi novac i ode na lečenje u Nemačku, pošto mu se zloćudni tumor vratio. 

Petar je oboleo od sarkoma potkolenice koji pogađa četvoro u milion dece.

– Petar je na lečenu u Nemačkoj proveo deset meseci, ali se po povratku u Kragujevac zloćudni tumor vratio. Petru je potrebna pomoć. Hitno mu je potreban novac da ponovo ode na lečenje. Klinika u Nemačkoj je dala kratak rok za dolazak u bolnicu i novac je potreno prikupiti što pre.

Pošaljite sms 961 na 3030, podelite objavu, ispričajte ljudima za Petra. Možemo to da uradimo ponovo, da Petar pobedi rak, a mi pobedimo zajedno sa njim. piše u objavi na Instagram stranici sviuzpetramicica.

Petrov otac, sveštenik Goran Mićić zamolio je za pomoć preko društvenih mreža. On je naveo da je potrebno da se sakupi još polovina sredstava neophodnih za lečenje. Zahvalio je svima koji pomažu svojim prilozima i obaveštavaju i pozivaju prijatelje koji su u mogućnosti da uplatom pomognu malom Petru.
Prošle godine smo svi zajedno za tri dana prikupili potreban novac potreban za lečenje Petra Mićića u Bolnici za lečenje sarkoma kod dece u Štutgartu. Nažalost, Petar je opet bolestan, sada možda i ozbiljnije, pa će tamo nastaviti lečenje koje je već trajalo deset meseci. Kao što znate, u banji Vitezdi, kako piše u Svetom Jevanđelju, bolesnik čeka čoveka da mu pomogne da ga unese u vodu koju zatalasa Duh Sveti. Tako se isceljujemo… Kada svi učestvujemo, kao bližnji, budite baš taj čovek koji će svojim prilogom pomoći Petru da opet bude pobednik… Svojim malim prilogom pomažete da se Petar opet iz Nemačke vrati u rodnu Šumadiju i nastavi da živi kao i sva ostala deca, kaže Goran, Petrov tata.
On podseća na reči našeg Patrijarha Pavla – Budimo ljudi… da bi i naša deca bila vaspitana da budu bližnji i da svojim malim prilozima nekome poklone deo sebe, da bi taj kome je potrebna pomoć mogao da bude i ostane naš bližnji…

Roditelji se obraćaju svim ljudima koji su apel za pomoć videli da pomognu, da Petar nastavi lečenje u Nemačkoj: – Pozivamo vas da učinite malo delo ljubavi, date od sebe koliko možete, kako se ne bi ugasila nada da će klinika u Štutgartu vratiti našem Petru pravo na detinjstvo i život.

Petar je, da podsetimo,  rođen 4. oktobra 2010. godine u Kragujevcu. Njegovo bezbrižno detinjstvo je prekinula užasavajuća dijagnoza da se u njegovom telu razvija zloćudni rak (sarkom u levoj nozi) koji se širi velikom brzinom. U pitanju je vrsta kancera od koje oboleva 4 dece od 1.000.000.

Petrovo lečenje na klinici u inostranstvu trajalo je 10 meseci, nakon čega se kao pobednik vratio svojoj kući, ali kada je već krenuo u školu i vratio se svom dosadašnjem životu pojavio se problem ponovo.

Na kontrolnim pregledima konstatovano je da su prisutne nove promene na nozi, da je potrebno da Petar ponovo započne lečenje na klinici u inostranstvu i novu bitku za svoj život ali je za nastavak lečenja ponovo potrebno klinici uplatiti značajna sredstva, piše na sajtu Fondacije „Budi human“.

Sredstva su potrebna za hitan nastavak lečenja u inostranstvu kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Pomozimo Petru!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 961 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human961 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000843920-86

Uplatom na devizni račun: 160600000084396548
IBAN: 160600000084396548
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *