LETNJI KONCERTI U KRAGUJEVCU

Kragujevac Muzika Srbija

U Kragujevcu se nastavlja letnja koncertna sezona na otvorenom.

U prostoru Botaničke bašte 10. jula nastupiće duo Vasil Hadžimanov i Dušan Jevtović u okviru muzičkog programa Studentskog kulturnog centra. Džez muzičari Dušan Jevtović i Vasil Hadžimanov u subotu od 21 čas promovisaće svoje prvo zajedničko izdanje.

Nakon izdanja njihovog trija sa bubnjarem Asafom Sirkisom i turneje za album ‘No Answer’ (2017), Dušan Jevtović i Vasil Hadžimanov shvatili su da su u sviranju razvili sasvim poseban zajednički jezik. Iako se slični zvuci klavira i gitare u duetu možda u prvi mah ne čine kao avanturistička kombinacija, u vrlo sposobnim rukama Dušana i Vasila, rezultirali su snimkom na kome se čuje ubedljiva ‘drugost’“, navode iz SKC-a u najavi za koncert.

Serija koncerata biće nastavljena na novoj koncertnoj lokaciji u Velikom parku u okviru manifestacije Kragujevačko kulturno leto u organizaciji Doma omladine.


Prvi koncert 12. jula održaće pop i džez pevačica vrhunskog glasa Tanja Jovićević, koja je posle raspada benda „Oktobar 1864“ nastavila samostalnu karijeru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *