KRAGUJEVČANI ODLIČNI DOMAĆINI

Kragujevac Sport Srbija

Kragujevački sportski klub Pčelice koji okuplja osobe sa smetnjama u mentalnom razvoju i grad Kragujevac bili su domaćini prvog Državnog prvenstva u novoj godini Specijalne Olimpijade Srbije u plivanju.

Takmičenje je održano proteklog vikenda na zatvorenom bazenu SPD Radnički, uz državnu himnu Bože pravde u izvođenju crkvenog hora Sveti Sava, takmičenje je otvorio Predrag Stevović član gradskog veća za sport.

U Olimpijskoj godini Specijalne Olimpijade, promoter takmičenja bio je Mitar Šarković osvajač Časnog Krsta za ovu godinu i najperspektivniji plivač grada Kragujevca, član plivačkog kluba Radnički.

Na takmičenju je nastupilo četrdeset plivača iz deset gradova. Svaka ekipa je brojala pet članova,dva muška i dva ženska plivača sa smetnjama u mentalnom razvoju i po jednog trenera. Discipline zastupljene na ovom prvenstvu su kraul i prsno na 25 i 50 metara.

Najvise medalja osvojili su kragujevački plivači, čak šest, a najuspešniji kragujevčanin bio je Pavle Stevanović koji je prvi put postao prvak Srbije u disciplini kraul na 25m.

Ivan Bojović je osvojio dve bronzane medalje na 25 i 50 metara kraul.

Dana Krstajić je osvojila srebrnu medalju na 25 metara kraul i bronzanu na 25 metara prsno dok je Nevena Radivojević bila treća na 25 metara kraul.

Kragujevačku ekipu uz pomoc pomoćnog trenera za vreme priprema i takmičenja Nevene Miloševič je predvodio reprezentativni glavni trener Nebojša Jevremović.

Volonteri na takmičenju bili su članovi iz svih plivačkih klubova iz Kragujevca kao i članovi

KSK Pčelice. Na tribinama su posebno bili raspoloženi članovi udruženja Egal.

U ime organizatora uručene su zahvalnice Aleksandru Stanojeviću direktoru Specijalne Olimpijade Srbije, Predragu Stevoviću prvom čoveku sporta u Kragujevcu i Radio televiziji Kragujevac.

Svi učesnici su zadovoljni i uz osmeh otišli sa takmičenja što je i primarni cilj ove sportske manifestacije.

Nebojša Jevremović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *