IZLOŽBA RADOVA MOJKOVAČKIH UMETNIKA

Crna Gora Kragujevac Srbija Umetnost

U Galeriji Doma omladine u Kragujevcu, u ponedeljak, 1. novembra biće orvorena izložba radova mojkovačkih umetnika.

Učesnici izložbe su autori iz Mojkovca, koji su stečenim akademsko zvanje stekli na različitim mestima, Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju, Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu, Akademiji likovnih umetnosti u Trebinju, Fakultetu vizuelnih umetnosti u Podgorici, Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu… Radove će izložiti i studenti i entuzijasti Arhitektonskog fakulteta u Podgorici. Osim umetničkog stvaralaštva, autori su zaposleni su ili se bave delatnostima iz oblasti kulture, prosvete, radom u oblasti grafičkog dizajna, vizuelnih komunikacija, medija i turizma.

Postavku čini petnast radova izvedenih u različitim tehnikama. Posetioci izložbe u Kragujevcu imaće priliku da vide crteže, slike, fotografije i digitalni print talentovanih mladih umetnika. Sadržaji tema kojima se autori inspirišu realizovani su prema različitim senzibilitetima. Ta raznolikost i različitost kao i potreba za zajedničkim delovanjem omogućila je da više od decenije, grade prepoznatljiv likovni i vizuelni rukopis umetnika koji dolaze iz grada bogate istorije i tradicije, na obali rijeke Tare – Suze Evrope, u podnožju specifične i netaknute lepote crnogorskih planina koje čine sastavni deo memorije ali i života turista, umetnika i putnika.

Izložba je plod obostrane inicijative Doma Omladine u Kragujevcu“ i Centra za kulturu „Nenad Rakočević“ iz Mojkovca, Umetnici najavljuju nastavak saradnje, izložbom radova kragujevačkih umetnika u izložbenom prostoru u Mojkovcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *