IZLOŽBA PASA U KRAGUJEVCU

Kragujevac Srbija

Kragujevac je danas bio domaćin prve ovogodišnje nacionalne izložbe pasa.

U Velikom parku okupilo se oko 360 izlagača iz zemlje, regiona i sveta kako bi Kragujevčanima i sudijama iz Jagodine, Beograda, Gornjeg Milanovca, Ukrajine i Poljske, predstavilo 75 rasa pasa.

Izložbu je otvorio Boris Kovačević, pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu saradnju. Višestruko nam je značajan današnji dan pre svega zbog kinologa i ljibitelja pasa, a sa druge strane što nam današnja manifestacija pokazuje da se život polako vraća u naš grad, rekao je Kovačaević.

U prilici smo da posle dužeg vremena građanima Kragujevca priredimo izložbu pasa a samim tim i jedan sadržajan dan u jednom od naših omiljenih šetališta, Velikom parku. Kovačević je izrazio posebnu zahvalnost izlagačima iz inostranstva koji su u ovim otežanim uslovima, pronašli mogućnost da dođu u Kragujevac, i pokažu da ljubav koju gaje prema psima prevazilazi sve probleme.

Posle godinu i više dana ovo je prva izložba u Srbiji, a u isto vreme još jedna se održava u Bečeju, što znači da smo probili led, rekao je Mirko Marković, predsednik Kinološkog društva „Lepenica“ koje je organizovalo ovu manifestaciju. Bez obzira na to što je ovo nacionalna izložba, učestvovali su i izlagači iz Rusije, Španije, Poljske, Bugarske i bivših jugoslovenskih republika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *