FOTO KONKURS “KRAGUJEVAC KROZ OBJEKTIV”

Kragujevac Srbija

Grad Kragujevac raspisao je foto konkurs za izbor najlepše fotografije o prepoznatljivim lokalitetima grada.

Cilj konkursa je promocija kulturnih, istorijskih, prirodnih lepota i svega što predstavlja specifičnost grada Kragujevca. Fotografija treba jasno da dočara identitet Kragujevca, delove grada i njegove prepoznatljive simbole.
Propozicijama konkursa je previđeno da pravo učešća imaju sva lica starija od 18 godina, iz zemlje i inostranstva koji se bave fotografijom profesionalno ili amaterski. U obzir dolaze sve fotografije nastale u poslednjih godinu dana na teritoriji grada, noćne fotografije i fotografije iz vazduha, koje jasno prikazuju prepoznatljivost Kragujevca.
Sve poslate, kao i izabrane fotografije, ostaju u trajnom vlasništvu grada Kragujevca i ne vraćaju se učesnicima konkursa, a koristitiće se od strane predstavnika organa Grada, isključivo radi promocije Kragujevca i okoline, prilikom poseta u zemlji ili inostranstu ili prilikom poseta domaćih i stranih predstavnika Gradu.
Autori mogu da konkurišu sa kolor fotografijama u digitalnom obliku i to sa maksimalno 20 fotografija, a rok za slanje radova je 31. decembar tekuće godine.
Fotografija koja po oceni komisije osvoji prvo mesto, biće nagađena novčanom nagradom u visini od 50.000 dinara, autor drugoplasirane fotografije dobiće 30 000, a za trećeplasirani rad nagrada je 20 000 dinara.
Grad Kragujevac će organizovati izložbu nagrađenih, kao i po oceni komisije drugih najboljih fotografija, na svečanoj dodeli nagrada autorima nagrađenih fotografija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *