DVE DECENIJE RADA UDRUŽENJA “EGAL”

Humanitarne akcije i NVO Kragujevac Srbija

Udruženje roditelja za podršku osobama sa invaliditetom „Egal“ obeležilo je dve decenije postojanja i rada programom koji je simbolično nazvan „Daj mi krila“ kojim je upućen poziv ovog udruženja čitavoj zajednici da prihvati različitosti i pomogne osobama sa hendikepom da se uključe u sve tokove života, da žive kvalitetnije, dostojanstvenije i bolje.

Dugom šetnjom kroz Veliki park i posetom Spomen muzeju „21.oktobar“ zajedno sa gostima koji su doputovali iz drugih gradova kragujevačko Udruženje Egal obeležilo je dan kada je pre 20 godina grupa roditelja počela zajedno da radi za dobrobir svoje dece.

Udruženju Egal došli su u posetu i čestitali ovaj važan jubilej gosti iz Udruženja Daun iz Beograda, Kruševca, Zaječara, Požarevca i predstavnici kragujevačkih udruženja Podrška porodici Sidro, Vaš somatoped Kata Jokic i brojni prijatelji i saradnici. U nastavku programa obeležavanja jubileja „Egala“ članovi su izveli umetnički program u prostorijama udruženja.

Cilj manifestacije „Daj mi krila“ je da naši sugrađani vide da među nama postoje i drugačije osobe koje uključivanjem u svakodnevne aktivnosti, društvu mogu da daju veliki doprinos.

Kao deo programa obeležavanja godišnjice postojanja i rada, u nedelji obeležavanja godišnjice rada održana je i promocija knjige ,,NADAHNUĆE SAMOĆE” Pavla Mihailovića, peta knjiga poezije ovog mladog pesnika koji kroz stihove priča o ljubavi , porodici , okruženju , radovanju malim stvarima i snovima koji se mešaju sa stvarnošću. Izdavač ove zbirke poezije koja je predstavljena u Centru za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“ ja udruženje Egal.

Nedelju obeležavanja dve decenije rada za dobrobit osoba sa invaliditetom, „Egal“ nastavlja sutra, još jednim programom u Sportskom centru „Iskra.“ Biće to prilika da prijateljima udruženja uruče specijalne zahvalnice za nesebičnu pomoć koju su pružali tokom proteklih godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *