ĐURĐEVDANSKI KONCERT GRUPE SMAK ZA DAN GRADA KRAGUJEVCA

Kragujevac Muzika

Na trgu ispred zgrade gradske uprave Kragujevca, na Đurđevdan, 6.maja biće održan koncert grupe Smak. Ulica Janka Veselinovića broj 3, bila je mesto odakle su gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, menadžer grupe Smak, Dejan Maksimović i direktor Doma omladine Nebojša Jakovljević, najavili dugo očekivani koncert Smaka.

Grad Kragujevac je živeo, rastao i na svaki mogući način utkao u sebe grupu Smak, koja je postala deo kragujevačkog identiteta. U ovoj ulici su 60 – ih godina živeli gitaristi tadašnjih velikih rok bendova: Senke, Daleki horizonti, Džentri, a kasnije po osnivanju Smaka svoj životni prostor ovde nalazi i Radomir Mihailović Točak. U ovoj ulici se formirala rok scena, ne samo kao muzički pravac, već kao način života, pun energije i iskrenosti. Danas, iako nije reč o roku, na početku ulice nalazi se i studio Češnjak, Vuje iz KBO, a to govori da se ovde stvarala i gradila jedna progresivna muzička scena, zbog čega odavde i najavljujemo spektakl, ništa manje, bolje i drugačije organizovan nego što je to bilo u Beogradu na Ušću, kada je scenski i zvučno doživljaj i događaj upotpunio Moto klub „Smak“, rekao je gradonačelnik Dašić.

Posle legendarnog koncerta grupe Smak na Ušću 2015. godine, ove godine imaćemo priliku da prisustvujemo jednom velikom rok spektaklu, u Kragujevcu, gradu gde je grupa i osnovana, naveo je menadžer Smaka Dejan Maksimović, citirajući reči Radomira Mihailovića Točka, da će Smak svirati svuda gde ljudi to žele i gde postoje određeni tehnički uslovi potrebni za održavanje koncerta. Grad je iskazao tu želju i spremnost da takvu manifestaciju priredi a ovo je prilika da pozovemo publiku i poštovaoce rokenrola i grupe Smak iz Srbije i regiona da 6. maja budu sa nama na trgu u Kragujevcu.

Sastav grupe biće potpuno isti kao što je bio u beogradskoj Areni i na Ušću, osim što sa nama neće biti Boris Aranđelović. Pevaće Jovan Pantić, kako ističe Maksimović, vokal koji neodoljivo podseća na Borisa Aranđelovića, zatim Dejan Najdanović i drugi gosti, a menadžer Smaka, očekuje da im se pridruži i Dado Topić.

Polazna tačka pred sve velike koncerte je Dom omladine, gde grupa Smak već uveliko vežba i sa mladim ljudima i članovima Moto kluba koji ponosno nose obeležja grupe „Smak“ i simbol su ovoga grada, pripremaju se za koncert.

Inače, Dom omladine pored koncerta grupe Smak, koji će biti u okviru centralne proslave dana grada 6.maja, za 7. maj predvideo je nastupe grupa Špajz, Fractal, Darkshines, Jelene Tomašević, Osvajača i Agate, a kako je najavio Nebojša Jakovljević, direktor Doma omladine, iako je Kragujevac rokenrol grad, 8. maja za mlađu populaciju, prvi put ove godine, s obzirom na to da imamo jaku rep scenu u gradu, promovisaćemo rep muzičare, a zvezda te večeri biće Devito.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *