DUH OLIMPIJSKIH IGARA I U KRAGUJEVCU

Kragujevac Sport Srbija

Kragujevac je bio domaćin četvrte „DDOR olimpijske staze“ koju je Olimpijski komitet Srbije organizovao u saradnji sa kompanijom DDOR osiguranje i uz podršku Grada Kragujevca.

Izbor našeg grada od strane Olimpijskog komiteta Srbije da bude domaćin „DDOR Olimpijske staze“, kojom promovišemo olimpijske vrednosti i vrhunski sport, još jedan su od pokazatelja da je Kragujevac grad sporta, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Imajući u vidu da je Olimpijada sama kruna bilo kog sporta, na ovaj način pokazujemo deci koliko je sport važan, koliko nam je stalo da učestvujemo u ovakvim manifestacijama i koliko nam je stalo do toga da izaberu zdravlje a ne tablet. Stalo nam je i do toga, dodao je Stevović, da upoznaju i naše heroje, kao što je Milenko Sebić, koji se u ime Olimpijskog komiteta priključio „DDOR Olimpijskoj stazi“ u Kragujevcu. Učešće u ovoj sportskoj manifestaciji samo potvrđuje koliko je Kragujevac sada drugačiji na sportskoj sceni i da doživljava pravu renesansu sporta, poručio je član Gradskog veća za sport.

Zahvalivši se na učešću i nastavku podrške Olimpijskom timu Srbije i nakon održanih Igara, Milenko Sebić je izrazio zadovoljstvo što je u divnom gradu Kragujevcu i što se nastavljaju aktivnosti i nakon održanih igara u Tokiju na kojima smo osvojili najviše medalja do sada. Verujem, da će ovakav uspeh svima nama biti podstrek za nove uspehe u novom olimpijskom ciklusu, a današnji dan možda nadahnuće nekim novim klincima da krenu put prave Olimpijske staze – poručio je Milenko Sebić, naš bronzani Olimpijac.

Učesnici Olimpijske staze, kojih je u Kragujevcu bilo oko 500, imalu su zadatak da prođupet poligona i na svakom od njih reše različite zadatke – edukativne i sportske: kviz znanja, poligon spretnosti, igru memorije, tradicionalne igre i kviz znanja o igrama u Tokiju.

Nakon trosatnog takmičenja, najuspešnijim takmičarima su uručene nagrade, a DDOR osiguranje je predalo donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnim školama„StanislavSremčević”, „Vuk Karadžić” i „Natalija Nana Nedeljković” iz Kragujevca, koje su na današnjem događaju imale najviše predstavnika.

Veliko je zadovoljstvo biti u prilici da se podele nagrade za fer plej, srčanost, izuzetno znanje i vrhunsku fizičku spremnost. Vrednosti kompanije DDOR osiguranje su gotovo istovetne olimpijskim. Zbog toga sam ponosan, kao predstavnik liderske kompanije u osiguranju i partnera Olimpijskog komiteta što smo u Kragujevcu imali prilike da budemo domaćini ovakvom događaju – kazao je direktor filijale DDOR osiguranja u Kragujevcu, Ivan Veselinović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *