DECENIJA FAKULTETA ZA UGOSTITELJSTVO I TURIZAM

Kragujevac Srbija Turizam

Fakultet za hotelijertsvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, Univerziteta u Kragujevcu obeležio deset godina postojanja.

Fakultet za hotelijertsvo i turizam u Vrnjačkoj Banji Univerziteta u Kragujevcu ove godine obeležava deceniju od osnivanja. Tim povodom upriličena je Svečana akademija kojoj su prisustvovali rektor Univerzitetau Kragujevcu, prof. dr Nenad Filipović, predstavnici akademske zajednice, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministartstva trgovine, turizma i telekomunikacija RS, lokalnih samouprava.

U ime grada Kragujevca svečanosti je prisustvovao predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović. Fakultet za hotelijertsvo i turizam, najmlađi u sastavu našeg Univerziteta, ima privilegiju da trasira svoj put na dobrim i jakim temeljima.

U prvih deset godina, prvi državni fakultet za hotelijerstvo i turizam, perspektiva je za mlade iz Vrnjačke Banje, ali i okruženja. Od 2011. godine do danas ispisan je samo delić istorije fakulteta koji ide putem kvaliteta Univerziteta u Kragujevcu, spajajući mladost i iskustvo, kazao je predsednik Petrašinović i čestitao na dosadašnjim rezultatima i kvalitetnim kadrovima koje je fakultet iznedrio.

Studijske programe, koncipirane po uzoru na vodeće evropske fakultete pohađa preko hiljadu studenata, a rezultati uspeha su kadrovi koji sa diplomom ovog fakulteta ne čekaju na posao, ni u u zemlji ni u svetu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *