DANAS U KRAGUJEVCU 12 POZITIVNIH

Kragujevac Zdravlje

Trenutna situacija u Kragujevcu, kada je broj novoinficiranih virusom Covid 19 u pitanju, danas je nešto povoljnija nego juče, kaže direktor kragujevačkog Doma zdravlja dr Vasilije Antić. Danas ima 12 pozitivnih, što je za desetoro manje nego prethodnog dana. Svi se trude da se situacija ne pogorša – grad, Dom zdravlja, epidemiologija, Klinički centar. Direktor kragujevačkog Doma zdravlja kaže da su trenutno aktivna dva izvora infekcije iz redova onih koji prvi reaguju, ili kako to navode Amerikanci “First responders” ( policija vatrogasci, lekari..). Svakog dana imamo po jednog ili dvoje zaraženih u policiji, a drugo kritično mesto je Klinički centar u kome dolazi do infekcije osoblja, lekara i medicinskih sestara, tako da će nošenje maski morati da se shvati ozbiljnije.

Inače, građani koji svakodnevno dolaze u kragujevačku Kovid ambulantu više neće morati da budu napolju, na kiši, vetru i hladnoći. Ispred ulaza postavljaju se šatori koji će u jesenjim i zimskim danima biti čekaonica za osobe koje dolaze na testiranje.

Direktor kragujevačkog Doma zdravlja, dr Vasilije Antić kaže da su se obratili Ministarstvu unutrašnjih poslova, sektoru za vanredne situacije uprave u Kragujevcu i oni su izašli u susret da se napravi čekaonica i trijaža ispred ulaza u kovid ambulantu. Dolazi loše vreme, kiša, sneg, a pacijenti ne bi trebalo da budu napolju da pogoršavaju zdravstveno stanje, ali ne bi bilo dobro ni da budu unutra da jedno drugo ne bi zarazili i sektor za vanredne situacije omogućio je da se ovde postave šatori u kojima će biti čekaonica sa klupama i grejanjem na plin, da ljudima ne bude hladno i da imaju zaštitu od atmosferskih padavina.

Ljiljana Veljković

ljilja_press@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *