BORIS ĐURAŠIĆ SNIMA NOVI FILM

Crna Gora Kragujevac Srbija Svet

Filmski producent i reditelj Boris Đurašić ovih dana snima dugometražni dokumentarni film o Luci Bar.

 Đurašić je bio glavni producent filma „Crne Gora podeljena zemlja“ Borisa Malagurskog, producent filmskog projekta „C 4“ i TV serijala Budva zove. Ovo je njegov prvi rediteljski projekat, a film o luci Bar posvećuje svom dedi, Maksimu Đurašiću koji je čitav svoj radni vek proveo u Luci Bar. Scenario je napisala Ljiljana Veljković.

Ova zanimljiva filmska priča govori o Luci Bar i njenoj veoma važnoj ulozi nekada, slabljenju njenog značaja i urušavanju ugleda u poslednjih tridesetak godina, ali i vraćanju njene stare slave kroz buduće povezivanje na panevropske koridore.

Ovaj filmski projekat radi njegov tim iz Zen Master Production i TV Jadran koji je proteklih nekoliko dana boravio u Srbiji.

Boris Đurašić i Darko Đorić, generalni direktor MIND parka

Oni su u Kragujevcu sa generalnim direktorom MIND parka, Darkom Đorićem razgovarali o budućim planovima izvoza proizvoda kompanija smeštenih u ovom tehnološkom parku prugom Beograd Bar, do Luke Bar i dalje u svet.

Boris Đurašić i Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za realizaciju kapitalnih projekata

U gradskoj upravi Kragujevca, sa Aleksandrom Miloševićem razgovarali su o gradnji pruge koja će povezati novu industrijsku zonu sa nacionalnom železničkom mrežom Srbije i prugom Beograd Bar.

Boris Đurašić i Boris Kovačević, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za međunarodnu saradnju

 O intenzivnijem povezivanju Bara i Kraujevca, inače gradova pobratima razgovarali su sa Borisom Kovačevićem, pomoćnikom gradonačelnika Kragujevca za međunarodnu saradnju.

Boris Đurašić i Đorđe Novaković, gradonačelnik Požege,, najmlađi gradonačelnik u Srbiji i regionu

Sa najmlađim gradonačelnikom u regionu, Đorđem Novakovićem iz Požege, bilo je riječi o gradnji „suve luke“ koja će biti ključni partner Luke Bar.

Boris Đurašić i Jovan Anđelić, rukovodilac istraživanja razvoja u Kompaniji Milanović

Prisustvovali su prezentaciji inovativnog proizvoda za prečišćavanje otpadnih voda i desalizaciju morske vode i o tome razgovarali sa Jovanom Anđelićem rukovodiocem istraživanja razvoja kompanije Milanović.

Prisustvovali su svečanoj ceremoniji otvaranja nove zgrade suda u Kragujevcu.

Boris Đurašić

. Zabeležili su kadrove u kompaniji FIAT koja je nastavila tradiciju „Crvene zastave“ da već sedam decenija preko luke Bar izvozi automobile proizvedene u Kragujevcu.

Boris Đurašić i Biljana Radovanović iz Udruženja koje okuplja roditelje dece sa mentalnim smetnjama “Egal”

O položaju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu razgovarali su sa predsednicom Udruženja koje okuplja roditelje osoba sa intelektualnim smetnjama i Udruženja za pomoć licima sa Daunovim sindromom, Biljanom Radovanović, a posetili su i Centar za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra” jedinstven u našem regionu.

Boris Đurašić u SC “Iskra”

Boravili su Topoli,gde su posetili Zadužbinu i mauzolej kraljevske porodice Karađorđević.

Ostvarili su brojne kontakte i zabeležili zanimljive priče iz Šumadije.

Našli su se na zanimljivom mestu, u vinsko rakijskom hubu u kući Đure Jakšića u kome može da se proba više od 60 vrsta rakije i 100 vrsta vina iz destilerija i vinarija Šumadije.

Vinsko rakijski hub u Kući Đure Jakšića u Kragujevcu

Ostvarili su brojne kontakte i zabeležili zanimljive priče iz Šumadije.

Boris Đurašić i Marko Pećanac, savetnik za strane investicije u kabinetu predsednika SRbije

Boravak u Srbiji su završili posjetom Kragujevačkim Šumaricama i porukom mira koju je Boris Đurašić poslao u svijet ispred spomenika streljanim đacima, koji je simbol ratnog bezumlja i vječita opomena da nijedna ideologija i nijedan geopolitički poduhvat ne smiju da uništavaju ljudske živote, da se ovako nešto nikada i nigdje više ne dogodi.

Snimanje ovog filma nastavlja se već sutra u Baru i barskoj luci kroz razgovore sa rukovodiocima Barske plovidbe, ali i lučkim radnicima i građanima ovog grada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *