BLITVA I KROMPIR

BLITVA I KROMPIR

Kragujevac Umetnost

KNJAŽEVSKO SRPSKI TEATAR

Pozorišna predstava „Blitva i krompir” mađarskog pisca Zoltana Egrešija, ponovo je na repertoaru kragujevačkog knjaževsko srpskog teatra u Kragujevcu, večeras, ( 20.juna ) u 20 sati.

“Savremena tragikomedija o trojici prijatelja zapravo je priča o dva gubitnika koji će pokušati da uzurpiraju planove svog uspešnijeg kolege, što iz zavisti, što u cilju preotimanja voljene žene. Iza ove duhovite i životne priče kriju se mnogi neuspesi savremenog doba, i životni i poslovni: izgubljene ljubavi, uništeni snovi o sreći, nemoć da preuzmemo život u svoje ruke, slabost da prevaziđemo prepreke koje su nas slomile. Tri glavna junaka, Sapun, Umetnik i Laki, u ulogama fudbalskih sudija neke od nižih liga našeg bednog fudbala, pokazaće nam kako se zapravo u svakom od njih, kao u nekom ogledalu, možemo povremeno prepoznati. Na kraju nema hepienda ni za jednog od likova, ali nema ni velike poruke – osim da život prihvatimo onakvim kakav je i povremeno porazgovaramo sami sa sobom, možda problem nije uvek izvan nas”, smatra reditelj Marko Misirača.

Ovaj komad Zoltana Egrešija, mađarskog pisca i pesnika, rođenog je u Budimpešti , izuzetno je igran u mnogim pozorištima istočne Evrope.

U predstavi igraju Mladen Knežević, Čedomir Štajn i Dušan Stanikić. Prevod teksta Judit Ferenc, kostim Jelena Janjatović, muzika Branislav Pipović, scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, pomoćnik reditelja:je Marija Rakočević.

REPERTOAR KNJAŽEVSKO SRPSKOG TEATRA DO KRAJA JUNA

БЛИТВА И КРОМПИР
Субота, 20. јун 〉 20.00 часова

НЕГРИ
Уторак, 23. јун 〉 20.00 часова 

БРИШИ ОД СВОЈЕ ЖЕНЕ 
Субота, 27. јун 〉 20.00 часова 

БРИШИ ОД СВОЈЕ ЖЕНЕ 
Уторак, 30. јун 〉 20.00 часова 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *